StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Jutro je osvanulo razmjerno vedro, večer bi mogla omrknuti u oblacima, kiši i grmljavini

Piše JL
19. svibnja 2024. - 13:43

Nedjeljno jutro u većini zemlje započelo je sunčano, suho i toplo, no ta će se situacija promijeniti u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti se u popodnevnim satima očekuju pljuskovi s grmljavinom, a u večernjim satima isto se očekuje i na jugu zemlje.

Vjetar je slab, ponegdje i umjeren jugozapadni, dok na Jadranu puše jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom je između 22 i 27 °C. U Osječkoj, Karlovačkoj i Kninskoj regiji na snazi je žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih pljuskova i jakog vjetra.

image

Foto: JL

U ponedjeljak se žutim regijama priključuje i Gospićka iz istog razloga. U ostatku zemlje vrijeme će biti promjenjivo i nestabilno, moguća je mjestimična kiša te se u drugom dijelu dana očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Ujutro je ponegdje moguća magla, vjetar u većini zemlje jugoistočni i istočni, na Jadranu jugozapadnjak i jugo. Najniža temperatura zraka iznosit će od 11 do 16 stupnjeva, dok će se dnevni maksimalac kretati od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih.

image

Foto: JL

U utorak su šanse za oborinama najveće, dok se najviše sunca očekuje u srijedu. Nakon suhe srijede, u četvrtak se ponovno očekuje kiša u cijeloj zemlji. Temperature neće drastično padati neovisno o kiši i vjetru.

02. lipanj 2024 10:54