StoryEditorOCM
Crna kronikauzurpacija obale

Privedeni napadači na Maju Sever, doznalo se da su povezani s restoranom koji je HRT-ova novinarka snimala

Piše šibenski.hr
2. kolovoza 2022. - 11:18

Napadači na novinarku Maju Sever su privedeni, doznaje Index.

HRT-ova novinarska je, podsjetimo, napadnuta jučer nedaleko Šibenika dok je fotografirala uzurpaciju obale i devastaciju pomorskog dobra.

Novinarka napadnuta na otočiću Tijatu: ‘Snimala sam uzurpaciju obale, vlasnik nelegalnog restorana mi je oteo mobitel‘

Index neslužbeno doznaje da se radi o dvije osobe povezane s restoranom koji je Maja Sever fotografirala. Službene potvrde iz policije još nema. 

Do incidenta je došlo kad je Sever fotografirala devastaciju te dolazak policije i inspektora koji su došli postupati prema osobama koje smatraju da je uvala njihova, iako u zemljišnim knjigama nisu vlasnici. Otvorili su luksuzni restoran, izgradili objekte i već godinama upravljaju njima.

Jedan od ljudi koji su krenuli na Maju Sever popeo se na brod, vikao i natjerao je da obriše fotografije te oduzeo mobitel.

Maja Sever ispričala je za Index kako je to izgledalo:

- Policija im je objasnila da ja smijem tu fotografirati i predstavila sam se kao novinarka, rekla sam da sam u kontaktu s kolegama, ali to njih nije zanimalo. Vikao je 'briši slike', uzeo je mobitel, bilo je neugodnosti. Srećom, tamo je bila policija - rekla je Sever, još pod dojmom verbalnog napada. 

- Nastavno na upite iz više medija o jučerašnjem događaju na otoku Tijat obavještavamo vas da je u tijeku kriminalističko istraživanje kao i da su dvije osobe dovedene u prostore policije radi utvrđivanja svih okolnosti. Po završetku kriminalističkog istraživanja obavijestit ćemo vas o poduzetom- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Podsjetimo, turistička inspekcija je ovih dana zatvorila ugostiteljski objekt "Spirito“ jer nije zadovoljio ni minimalne uvjete i nema rješenje za rad. Lučka kapetanija Šibenik  utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i takozvanog sunčališta u dužini 200 metara kvadratnih, a uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministartsvo mora, prometa i infrastrukture. Još 2018. Godine građevinska inspekcija napisala je rješenje o uklanjanju bespravne gradnje...

09. svibanj 2024 13:00