StoryEditorOCM
Crna kronikaboris luketa

Preminuo trostruki ubojica: prije pet godina u Brodarici je krenuo u svoj krvavi pohod, a zatim pucao sebi u usta i preživio

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 11:33

Umro je Boris Luketa koji je prije pet godina na Brodarici ubio troje ljudi, supružnike Hakiju i Milku Keranović te Ivana Bajića, a potom si je pucao u glavu i preživio, javlja Šibenik News.

Motiv je, bio novčani dug koji iz 2013. kada je Kemal Keranović, sin ubijenog bračnog para od Lukete posudio određeni iznos novca, ali mu ga nije vratio.

Okončana drama do koje je došlo nakon trostrukog ubojstva u Brodarici: Boris Luketa pucao sam sebi u usta, splitski liječnici mu se bore za život!

Luketa je u Brodarici, predgrađu Šibenika, ubio troje ljudi - supružnike Milku i Hakiju Keranovića te Ivana Bajića, nekadašnjeg tjelohranitelja i prijatelja pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića. Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je tijelo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće.

59-godišnji Luketa je pobjegao s mjesta trostrukog ubojstva u crvenom Renault Cliju, a policija je naoružana dugim cijevima odmah blokirala Brodaricu. Nešto nakon 20 sati policija je javila kako je pronašla Luketin Clio, pri čemu je na suvozačevom sjedištu pronađeno i vatreno oružje, ali osumnjičenom za trostruko ubojstvo nije bilo ni traga.

Sat vremena kasnije policija je locirala Luketu, i to u samoj Brodarici, a tada je uslijedila višesatna drama i opsada Brodarice jer je Luketa gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća te prijetio samoubojstvom dok je bio okružen desecima specijalaca s dugim cijevima. Unatoč višesatnim pregovorima s policijom, sam sebi je pucao u usta i preživio.

 Luketa nikada nije odgovarao za ubojstva.

 

30. travanj 2024 00:39