StoryEditorOCM
Ostaloporaz na siciliji

Opet se raspali u završnici utakmice, Sunčani nisu iskoristili sjajnu večer Šparade i Pelicarića

Piše Krešimir Gulin
19. listopada 2023. - 20:39

Vaterpolisti Solarisa poraženi su na Siciliji od Palerma (11:9) u drugom kolu LEN Euro Cupa. Šibenčani su odigrali vrlo dobre prve dvije četvrtine i na veliki odmor otišli s vodstvom (5:2).

U tom razdoblju igre sjajno je funkcionirala obrana Sunčanih na čelu s golmanom Marinom Šparadom. Čuvar mreže Solarisa radio je čuda, zaustavio barem tri kontre i obranio jedan peterac.

Prava je šteta što Šibenčani nisu i bolje iskoristili njegovu sjajnu večer i napravili i više od tri gola razlike.

Jer, po tko zna koji put ove sezone Solaris je i na Siciliji neobjašnjivo pao u drugom dijelu utakmice. Odmah početkom treće četvrtine momčad trenera Denisa Seferovića doživjela je ‘black out‘.

Domaćini su u manje od četiri minute zabili četiri pogotka i preokrenuli rezultat (6:5). Solaris je nizao početničke greške- promašili su jednu kontru ‘jedan na nula‘, gubili lopte koje su ostavljalje sjajnog Šparadu na streljani.

Palermo je koristio Solarisove darove i povećao svoje vodstvo na (9:6). Šibenčani su u zadnjoj četvrtini golovima Pelicarića dvaput stigli na minus dva. Mogli su Sunčani još više zakomplicirati stvari, ali razbranio se i Egon Jurišić, Riječanin na vratima Palerma pa su bodovi ostali na Siciliji.

U svojoj grupi A Solaris je jedina momčad bez bodova. Vodeći je Palermo s maksimalnih 6 bodova, dok Barcelona i Tourcoing imaju po 3 boda.

U idućem kolu, 2. studenoga, Solaris gostuje u Barceloni.

image
arhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Palermo- Solaris 11:9 (2:3, 0:2, 6:1, 3:3)

PALERMO- Gradski olimpijski bazen. Suci: Boudramis (Grčka) i van Duijnen (Nizozemska).

Palermo: Jurišić, Marini, Nuzzo, Fabiano, Giorgetti, Hooper (4), Giliberti (1), Metodiev, Lo Cascio (1), Occhione, Lo Dico (2), Woodhead (3), Girasole Nunez.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap (2), Jakovčević, Petković(2), D. Akrap, Pelicarić (5), Vrdoljak, Bulat, Burburan, T. Šparada, Štrkalj.

27. travanj 2024 15:41