StoryEditorOCM
KnjigeU kninskoj knjižnici

Dirnuta publika nastavila se družiti s pjevačicom Anđom Marić i nakon promocije knjige o njezinoj borbi s multiplom sklerozom

Piše M. L.
21. ožujka 2024. - 18:05

Poznata hrvatska glazbenica Anđa Marić gostovala je u Kninu gdje je u kninskoj Narodnoj knjižnici predstavila svoju knjigu “Moja revolucija u 365 dana” u kojoj opisuje svoju borbu s multiplom sklerozom, autoimunom bolesti poznatom i kao bolest s tisuću lica, od koje je oboljela i završila gotovo u invalidskim kolicima.

Nakon što se godinama borila s bolesti, Anđa Marić je odlučila, kako kaže, izaći iz svog autoimunog ormara. U njemu se skrivala od života jer ju je, priznala je, bilo sram zato što je slaba i zato što treba pomoć.

-Odlučila sam se u svom životu pojaviti svakoga dana bez obzira na to kako se osjećala. Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala. I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put. To moje putovanje i predanost rezultirali su ozbiljnom promjenom, revolucijom i osobnom evolucijom – postala sam žena kakva sam oduvijek htjela biti: dosljedna, predana, neslomljiva i ranjiva. Sada stojim na drugoj strani i mogu podijeliti svoje iskustvo. Nije bilo lako, neću lagati, ali moguće je - govorila je popularna glazbenica o svojoj knjizi. 

Pred brojnom publikom u kninskoj knjižnici Anđa Marić govorila je o svom iskustvu borbe protiv bolesti. Kazala je, kako prenosi Huknet, kako bolest treba shvatiti kao izazov, a ne se s njom identificirati i samosažaljevati. Govorila je i o važnosti duševnog mira i balansa u borbi protiv bolesti. Nije bilo lako, kako stalno ističe, no uspjeh koji je postigla, kada su neki i dignuli ruke od nje, razlog je zbog kojih poznata pjevačica želi potaknuti i druge na borbu, suočavanje s bolesti i vjeru u vlasitiu snagu. Rekla je i kako joj je bolest pomogla da postane bolja osoba i bolji roditelj. 

Koliko je predavanje Anđe Marić Kninjankama i Kninjanima bilo zanimljivo i nadahnjujuće najbolje govori i to što su mnogi ostali i nakon promocije i nastavili u neformalnom druženju razgovaorati s popularnom glazbenicom.

 

27. travanj 2024 01:58