StoryEditorOCM
ShowbizUNOSNI UGOVOR

Zbog brata imala psihički poremećaj; pjevačku karijeru izgradila sama, pa promijenila vjeru i dobila 200 milijuna dolara

Piše SCENA SD
16. svibnja 2024. - 18:02

Janet Jackson rođena je na današnji dan 1966. godine. Jedna je od komercijalno najuspješnijih pjevačica svih vremena, skladateljica, tekstopisac, glazbena i filmska producentica, glumica i filantropica.

Svrstana je među deset najprodavanijih glazbenika, s više od 160 milijuna prodanih glazbenih albuma i 8 milijuna ulaznica za koncerte diljem svijeta. Osvojila je 6 Grammyja, 15 American Music Awards, 15 MTV Awards i više Billboardovih nagrada od bilo kojeg drugog glazbenika, a 2001. godine proglašena je "prvom MTV Ikonom" na ceremoniji održanoj njoj u čast.

Također je osvojila nagradu Emmy, nominaciju za Oscara i Zlatni globus. Godine 2014. popularni glazbeni kanal VH1 proglasio je Janet kraljicom pop glazbe 2014. godine, na temelju glasova publike.

Janet je mlađa sestra Michaela Jacksona, no kao deseto i najmlađe dijete slavne obitelji Jackson uspjela je izgraditi vlastito ime, čak nije ni postala službeni dio grupe Jackson 5, već glumica američkih "sitcoma" osamdesetih, a potom uspješna pop pjevačica, poznata po revolucionarnim plesnim spotovima.

image
/Shutterstock

Michael je bio sedam godina stariji od nje i bili su nerazdvojni kao djeca, no kad su odrasli udaljili su se. Janet je jednom ispričala kako ju je brat zadirkivao dok je bila mlada i da je to imalo veliki utjecaj na njezinu psihu. Vjeruje da je to temelj svih njezinih kasnijih problema.

"Bilo je trenutaka kada bi me Michael zadirkivao i nazivao pogrdnim imenima. Nazivao bi me svinjom, kravom, konjem. Smijao bi se tome, a i ja bih se smijala, ali duboko u sebi to bi me boljelo. Kad netko kaže da si debeo, pregazi te", rekla je Janet. Priznala je i da se s kilogramima bori od svoje desete godine, kada je dobila ulogu napuštene djevojčice Penny u "Dobrim vremenima".

"Emotivna sam pa kad sam pod stresom ili me nešto jako muči, jedem, to me tješi", rekla je Janet i dodala da ju je taj problem još više pogodio jer je javna osoba, a samim time i pod više pritisak.

Priznala je i da joj je prezime bilo teret zbog stalnih usporedbi s megapopularnim starijim bratom.

"Zahvalna sam jer mi je to ime otvorilo mnoga vrata, a ujedno je postojao i uteg koji nosi to prezime, odnosno određena očekivanja”, rekla je pjevačica.

Unatoč tome što je već desetljećima u vrhu glazbene scene i jedna od najplaćenijih svjetskih umjetnica, otkrila je da donedavno nije bila sretna.

"U svojim 40-ima još uvijek sam čula glasiće koji su mi govorili da nisam dovoljno dobra, preispitivali moju vrijednost. Znam da se to događa mnogima, više ženama. Sreća mi je stalno izmicala i strahovala sam da se stvari ne dogode onako kako bih očekivala", rekla je Janet prije nekoliko godina.

Kaže i da se borila s depresijom i da je borba na trenutke bila intenzivna.

"Nisko samopouzdanje može biti povezano s osjećajem manje vrijednosti u djetinjstvu. S osjećajem da nikada niste zadovoljili visoke standarde. Naravno, tu su i seksizam i rasizam. Srećom, našla sam izlaz iz toga", kaže Jent, koja je u 51. rodila prvog sina Eisa.

Predbračni sporazum

Tek tada je pronašla svoj mir i sreću, iako se nedugo nakon rođenja djeteta rastala od njegovog oca.

Navodno se njezin suprug Wissam Al Mana počeo drogirati i postao agresivan, a kako su mediji tada pisali, pjevačica više nije mogla izdržati njegovu ljubomoru i opsesivnu kontrolu. Od ovog katarskog multimilijunaša rastala se nakon pet godina braka.

Janet i njezin vrlo bogati suprug navodno su prije vjenčanja, koje su službeno objavili u siječnju 2012., potpisali predbračni ugovor u kojem je stajalo da će pjevačica dobiti 100 milijuna dolara ako ostane u braku s Alom Mannom najmanje pet godina.

Također, navedeno je da se cifra udvostručuje ako dobiju dijete.

Svim je stranim medijima zapelo za oko da je Janet, slučajno ili namjerno, porođajem koji se dogodio prije Nove 2017. godine ispunila sve obveze iz predbračnog ugovora, a samo nekoliko mjeseci kasnije - zatražila razvod.

Konkretnije: da je do razvoda došlo prije isteka pete godine braka, Janet ne bi dobila ni dolara. A ovako je dobila 200 milijuna dolara.

Ne zna se je li se ovaj scenarij dogodio slučajno ili namjerno, no zna se da je barem u početku suprugova ljubav bila velika i iskrena, toliko da je glazbena zvijezda zbog njega čak promijenila vjeru i prešla na islam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:29