StoryEditorOCM
ShowbizPRATITE UŽIVO

U Švedskoj je počelo drugo polufinale Eurosonga, hrvatski gledatelji večeras ne mogu glasovati

Piše Jutarnji list
9. svibnja 2024. - 21:19

Večeras u izravnom prijenosu na HTV1 pratimo drugu polufinalnu večer 68. Eurosonga kojeg će za gledatelje u Hrvatskoj komentirati Duško Ćurlić. Natjecanje se održava u švedskoj Malmö Areni. Izravni finalisti, tzv. Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćini Šveđani nastupit će osim u finalu i u polufinalnim večerima, piše Jutarnji list.

Uz zemlje koje sudjeluju u drugom polufinalu glasati danas mogu i izravni finalisti - Francuska, Španjolska i Italija - kao i glasači diljem svijeta smješteni pod entitetom Rest of the World. Za prolazak u finale odlučuju isključivo glasovi publike, a svoj glas imaju i gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na natjecanju. Oni će svoje favorite moći birati putem interneta, a njihovi će se bodovi predstaviti i podijeliti u obliku novog entiteta Rest of the World.

Glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista. U finalu 11. svibnja, za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja, a uz publiku u finalu glasaju i žiriji. U finalu, 11. svibnja, za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja. Večerašnjih deset najboljih prema glasovima publike ide u finale Natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024. Hrvatski gledatelji večeras ne glasuju, a za svoje favorite mogu glasati u finalnoj večeri u subotu 11. svibnja.

Raspored nastupa na drugoj polufinalnoj večeri: 1. Malta; 2. Albanija; 3. Grčka; 4. Švicarska; 5. Češka; (Francuska); 6. Austrija; 7. Danska; 8. Armenija; 9. Latvija; (Španjolska); 10. San Marino; 11. Gruzija; 12. Belgija; 13. Estonija; (Italija); 14. Izrael; 15. Norveška; 16. Nizozemska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:29