StoryEditorOCM
ShowbizMNOGIMA JE U SRCU

‘Prvi put san je čula na telefon u pet ujutro..‘, kroz suze nam je pričala Tonka Popadić. Poslušajte kultnu baladu uživo

Piše SCENA SD
3. svibnja 2024. - 11:16
Momčilo Popadić, autor ‘Tonke‘ koju je posvetio voljenoj supruzi (lijevo). Tonka Popadić u zagrljaju Jasne Zlokić (desno)Arhiva/Cropix

Tonku "Slobodna Dalmacija" nosi u srcu, a Momčilo Popadić ju je nosio u naručju, darujući svijetu za sve vremena pjesmu o ženi koja je ljubav.

"Prvi put san Tonku čula na telefon, ujutro u pet..." - kroz suze je našoj novinarki Mileni Budimir pričala Tonka Popadić, nekadašnja djelatnica naše novinske kuće i supruga barda dalmatinske šansone, novinara, autora jedne od najljepših balada ikad snimljenih kod nas, koju su izvedbom proslavili "Novi Fosili".

"To je pisma koja liči..." - komentirao je i Mlađo iz TBF-a, koji je na rođendanu "Slobodne" izveo "Tonku u svojoj verziji.

‘Ljudi zovu i pitaju šta Oliver ima s tom pismom...‘: jednoj od najljepših romantičnih skladbi meštar dalmatinske šansone udahnuo je novi život, ovo je cijela priča o fatalnoj ljubavi

Koncertnu varijantu pjesme upravo su, ususret svom velikom koncertu zakazanom za 9. studenoga u Areni Zagreb, gdje planiraju proslaviti 55 godina postojanja, na YouTubeu predstavili Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec.

Izvedba je snimljena na koncertu "Priča o 50 godina grupe Novi Fosili", održanom 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Momčila Popadića, nažalost, odavno nema među nama, kao ni Rajka Dujmića, koji je skladao divnu glazbu za "Tonku". Nebrojeni poklonici ove pjesme će, vjerujemo, uživati u izvedbi:

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 01:44