StoryEditorOCM
ShowbizFINA SVOTICA

Došlo mu ‘ko Bog‘! Otkriveno koliko će inkasirati Jura Stublić od SDP-a za 15 dana korištenja pjesme ‘Rijeke pravde‘

Piše SCENA SD
9. travnja 2024. - 16:44

Koalicija Rijeke pravde, koju predvodi SDP, koristi pjesmu "Rijeke pravde” Jure Stublića koji jučer za tportal nije htio otkriti koliko je zaradio od autorskih prava u ovoj kampanji i pravdao se klauzulom u ugovoru. Ipak, iz izvještaja je vidljivo da se radi o ukupno 23.275 eura za period od 1. do 15. travnja.

Izvještaji iz 10 izbornih jedinica navode da je za ovaj hit iz 1984. Stubliću isplaćeno po 2372,50 eura, što su za tportal potvrdili i iz SDP-a, prenosi Jutarnji.


Pjesma "Rijeke pravde” nalazi se na albumu "Signali u noći” koji je nastao u četrdesetak dana ljeta na otoku Olibu gdje je grupa Film kreirala album koji je objavljen u proljeće 1985. To je i posljednji album koji je potpisan samo imenom benda, nakon toga Stublić je krenuo nastupati kao Jura Stublić i Film.

HDZ-ove ‘Dobre vibracije‘

Podsjećamo, Stublićevu pjesmu "Dobre vibracije” iz 1989. je prije nekoliko dana puštao HDZ na skupu u Maksimiru. Stublić je tportalu potvrdio da ga za dozvolu nisu pitali i da "svaka stranka može povremeno odsvirati neku njegovu pjesmu jer njegove pjesme mogu pozitivno utjecati na političare i njihove sljedbenike da bolje rade u korist Hrvatske i njenih građana.”

"No za svako korištenje ozbiljnijeg opsega potrebno je zatražiti dozvolu autora", dodao je Stublić. Iz HDZ-a su potvrdili za tportal da sve pjesme koje se emitiraju su prijavljene ZAMP-u i za njih je plaćena naknada.

image

Jura Stublić na nastupu na Zimskoj Adventuri u Trogiru prošlog prosinca

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 18:33