StoryEditorOCM
Promo arhivGLAZBENO SCENSKI SPEKTAKL

Ne propustite veličanstveni mjuzikl u Sinju - Mirakul

Piše Croatia Tickets
10. kolovoza 2017. - 14:42
Plesni folklorni ansambl I.G.KovačićGLAVNA---Plesni-folklorni-ansambl-I.G.Kovacic

Spektakularni mjuzikl koji je premijerno održan u Lisinskom u prosincu prošle godine, stiže u svoj Sinj ovu nedjelju.

A da se zaista radi o veličanstvenom djelu u kojem nastupa više od stotinu sudionika, kako profesionalaca tako i amatera, svjedoče gornje fotografije.

Inače, mjuzikl prati priču o šačici od 700 sinjskih bojovnika i fratara, koja je u neravnopravnoj bitki pod Sinjem pobijedila armadu od 60.000 turskih ratnika uz zagovor Gospe Sinjske.

Kroz priču su provučeni i biblijski elementi. Tako je Stipan preuzeo ulogu Isusa koji se, umjesto u štalici, rađa u razrušenom samostanu. A tu je i fra Guido Galuzzi, Mlečanin koji se dodvorava Turcima i postaje izdajica, kao i Juda, da bi se na kraju objesio zbog grižnje savjesti.

Idejni začetnik mjuzikla je Dražen Žanko, koji ovu ideju nosi u sebi 30 godina. Kako sam radio pjesme "Cetina", "Zagora me rodila", "Kamena s ramena", "Moja Anđa"... rodila se i ta ideja s obzirom na to da je sve to vezano uz folklor i posebno podneblje Zagore... – kaže Dražen Žanko, autor kompletne glazbe za mjuzikl. Za pozornicu je priču prilagodio i dramaturški je obradio Ivan Ivica Krajač, skladatelj i kazališni redatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:45