Redovito čistite i ništa vam nije problem kada se o higijeni radi, no možda ipak ne znate koje mjesto u vašem domu obiluje bakterijama, a ne posvećujete mu dovoljno pozornosti.
Znanstvenici su upozorili da su ladice za povrće u hladnjaku najopasnije mjesto u kuhinji i da sadrže gotovo 8000 bakterija na kvadratnom centimetru. To je 750 puta više od onoga što se smatra sigurnim za ljude, piše Daily Mail.
Dakle, podhitno zasučite rukave i očistite po zdravlje opasne bakcile koji vam prijete. To mjesto može skrivati salmonelu, E.coli i listerije.
Ostavite li tu dulje vremena povrće ili voće i ne čistite uredno namirnice će trunuti, a bakterije se namnožiti. Možda vašem oko to nije vidljivo jer ne obraćate dovoljnu pažnju ladici, no plijesan se stvara i nosi sa sobom neugodan miri...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....