StoryEditorOCM

jedrenjeEuropsko prvenstvo u Ateni: Vorobjeva na pragu olimpijske kvote, Stipanoviću malo dvije pobjede

Piše OM
23. veljače 2024. - 08:34

Elena Vorobjeva je sasvim blizu plasmana na Olimpijske igre ovoga ljeta, jer nakon petog dana Europskog prvenstva u klasama ILCA 6 i 7 u Ateni, a uoči posljednjeg dana drži visoko 4. mjesto u ukupnom poretku u ILCA 6. Što je još važnije, njena prednost u odnosu na Cipranku Marilenu Makri jest 26 bodova. Makri je najbliža od onih koje još nemaju olimpijsku kvotu, koju osim Vorobjeve ima i Litvanka Viktorija Andrulyte na 2. mjestu. Pardon, još bliže je naša Ursula Balas, ona je 23 boda udaljena od Vorobjeve. Vidjet ćemo što će donijeti posljednji dan u kojem se planira održati tri regate u Zlatnoj skupini.

Vorobjeva objektivno, ako joj se sve posloži, može napasti i medalju. Francuskinja Louise Cervera na 3. mjestu joj bježi tek četiri boda.

Tonči Stipanović je u Atenu došao po rekordno šesto zlato, ali ništa od toga. Najprije je nakon dva dana čekanja na vjetar imao grozan, nedopustiv start (24. i 22. mjesto), pa nakon još jednog dana bez jedrenja, u ovaj ušao kao kamikaza i u prve dvije regate kroz cilj prolazio kao prvi. Taman kad smo pomislili kako će se probiti prema samom vrhu, u trećoj utrci je donio pogrešnu odluku, "vidio sam nešto što se nije vidjelo"… Umjesto još jedne pobjede na kraju je završio na 20. mjestu. Neće biti ništa ni od postolja, a kamo li od zlata.

23. svibanj 2024 04:24