StoryEditorOCM
Promo arhivpolica za miran san

Croatia imovina - adekvatna prevencija i zaštita od čak 16 rizika!

Piše PSD.
20. prosinca 2017. - 08:00

Često nas samo mali korak dijeli od bezbrižnog i ugodnog života, a uglavnom je udaljen tek jednu odluku. Brinemo za ono do čega nam je stalo i zbog toga, uz policu za vlastiti dom, život nam može biti nemjerljivo ljepši.
Koračamo kroz život očekujući da će nas svakodnevno zabljesnuti onaj lijepi trenutak zbog kakvih živimo i koji nas potiču da idemo dalje. 
Međutim, znamo da postoje i oni ružni, koji nas zaustave i vrate nekoliko koraka unatrag. Jedan takav možemo zabilježiti u srpnju ove godine, kada je plamena buktinja u dogovoru s vjetrom odlučila uništiti sve što joj se nađe na putu. Posljedice požara koji je zadesio Split i okolicu, još dugo godina će se pamtiti, no, kada takve slike postanu dio svakodnevice i kada se svakodnevno prisjećate što ste izgubili te kako su samo sekunde presudile vašem cjeloživotnom radu i trudu, tada teško možete suspregnuti emocije. Steže se grlo, tijelom zavlada tjeskoba, a oči se pune suzama.


Dok smo izvještavali s požarišta, posebno se istaknula priča tete Bose, koja je zajedno s kćeri i sinom izgubila jedini dom. Kamena izgorena kuća u centru Mravinaca, priča više od tisuću riječi, a tugu i nesreću te obitelji ne pokušavate zamisliti. Vatrogasci nisu stigli na vrijeme, a da su stigli, ne bi imali vode za gašenje plamene buktinje. Maslinici, polja, vinogradi... sve je u jednom trenutku nestalo. Ljudi su izgubili sve što su cijeli život stjecali, a odšteta neće biti niti blizu dovoljna da isplate svu muku koja je nestala u trenutku. Samo dva mjeseca nakon nemilih požara kojih će se brojne generacije prisjećati, nešto sjevernije, uslijedila je poplava koja je gotovo progutala cijeli grad. Zadar i Nin doživjeli su količinu oborina koju ispusti milijun i pol kanadera, a dan nakon velike elementarne nepogode najbolje se moglo vidjeti kakva se katastrofa nadvila nad cijelim zadarskim područjem i otocima. Mnoge kuće bile su poplavljene, ceste su oštećene, mostovi srušeni, a štete, kažu Zadrani, nikada se neće moći nadoknaditi.


Proteklih godina znanstvenici, bez obzira na prijepore o uzrocima, slažu se s tezom globalnog zatopljenja te najavljuju izrazitu dinamiku budućih klimatskih promjena, a nama preostaje nadati se da će sve biti u redu. Međutim, rizici i prijetnje ne poznaju sezone niti godišnja doba te ne razlikuju dan od noći.
Tako o sigurnosti doma brojni počnu razmišljati tek nakon svjedočanstva o nemilosrdnoj poplavi poput požara i poplava. Međutim, osim prirodnih katastrofa svakodnevno prijeti i velik broj prekrivenih prijetnji kao što su male nezgode, kvarovi i nepogode, a troškovi sanacije penju se od stotinjak pa do nekoliko desetaka tisuća kuna. Cijene se vrtoglavo penju ako ove male učestale popravke zanemarujemo sve dok ne dođe do ozbiljnog kvara. Puknuta cijev često znači oproštaj s parketom, a kada se sve zbroji, kupovina i montaža novog parketa za stan površine 60 kvadrata može stajati i više od 23 tisuće kuna.
Skupe štete prijete i od prirodnih nepogoda koje je često nemoguće predvidjeti, a zadese li vašu nekretninu, najčešće znače potpunu adaptaciju stambenog prostora. Zato preventivnim aktivnostima možete podići razinu sigurnosti svog doma. Požar je tek jedna od opasnosti koje prijete vašem domu, tu su i poplava, izljevi vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, oluja, tuča, eksplozije te brojni drugi rizici. Imajući u obzir sve rizike koji prijete vašem domu, “Croatia osiguranje” nudi rješenje – policu kojom možete osigurati svoj dom i sve stvari u njemu. Također, ukoliko svoju policu “Croatia Imovine” ugovorite do 31. prosinca, svoj dom ćete osigurati od čak 16 različitih rizika po cijeni police koja pokriva manji broj rizika. 
Više informacija o “Croatia Imovini” možete doznati putem maila info@crosig.hr ili na www.crosig.hr.
Članak je napravljen u suradnji s Croatia osiguranjem u skladu s najvišim profesionalnim standardima
 


ZA VIŠE INFORMACIJA POSJETITE:
www.crosig.hr ILI POŠALJITE MAIL NA INFO@crosig.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:12