Novosti Hrvatska

Načelnica i pročelnik pod istragom USKOK-a

Sandra Vukić, načelnica Općine Vrsi i savjetnica za zapošljavanje u zadarskoj podružnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od ponedjeljka je pod istragom USKOK-a.

Zajedno sa Željkom Marićem, pročelnikom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zadar koji je također obuhvaćen istragom zbog poticanja na kazneno djelo, Vukić se tereti za zloporabu položaja i ovlasti.

Kaznene prijave protiv načelnice i pročelnika podignute su nakon dovršene kriminalističke obrade koju su proveli djelatnici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske.

- Prijave su podnesene, a predmet je u ponedjeljak obradu preuzeo USKOK - kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.

Prijava protiv načelnice Općine Vrsi, kako neslužbeno doznajemo, zasniva se na nezakonitim isplatama novčanih naknada za administrativne poslove koje je Željko Marić obavljao za Općinu Vrsi.

Diplomirana pedagogica Sandra Vukić postala je načelnicom općine Vrsi kao nositeljica nezavisne liste na izborima 2006. godine. Prošle godine prešla je u Hrvatsku demokratsku zajednicu, dok je, također diplomirani pedagog, Marić odlaskom u mirovinu dugogodišnjeg pročelnika HZZ-a Zadar Marija Matuline 2007. godine postavljen na njegovo mjesto. Oboje su tijekom jučerašnjeg dana bili nedostupni novinarima.

Božana Sviličić / EPEHA
foto: arhiv cropix 

Naslovnica Hrvatska