Do 300 kuna na uskršnju trpezu potrošit će ove godine 36 posto građana. Manje od sto kuna potrošit će ih 2,3 posto, od sto do 200 kuna njih 14,5 posto, a ostalih 19,5 posto od 200 do 300 kuna. Ostali će trošiti više, 21,4 posto od 400 do 500 kuna, s tim da će tisuću i više kuna trošiti svako deseto kućanstvo.
Jedno je sigurno, na gotovo svim stolovima onih koji planiraju uskrsni doručak ili ručak ove godine, a takvih je četiri petine građana, bit će kuhana jaja i mladi luk, u 97, odnosno 92 posto jelovnika, te kuhana šunka u gotovo 79 posto.
Svinjetina je meso koje će najčešće odabrati građani za pečenje i bit će u pećnicama njih 32 posto, a slijedi je janjetina u 24 posto obitelji.
Osim toga, prema istraživanju Ja Trgovac magazina i agencije "Hendal" koje su pr...