StoryEditorOCM
HrvatskaPESTICIDI U PJATU

Jedemo li zatrovani krumpir? Domaći se strogo testira, a u uvoznom se količina opasnih kemikalija uopće ne kontrolira! Otkrivamo kako prepoznati hrvatski

19. veljače 2017. - 23:02

Hrvatski kupci više ne znaju kad je sezona mladog krumpira što nije ni čudo jer ga na policama ima gotovo cijele godine. Stiže iz čitave Europe, ali i iz Afrike, a hrvatskim se kupcima uglavnom plasira onaj egipatski.

Domaći proizvođači krumpira tvrde kako uvoz iz država izvan EU-a nije kontroliran na adekvatan način zbog čega je na hrvatske stolove stiglo potencijalno kancerogeno i alergeno povrće, tretirano pesticidima koji su kod nas zabranjeni. Na tu činjenicu upozoravaju od 2012. godine, tvrdi Damir Mesarić, predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira i dodaje kako su ih u Ministarstvu poljoprivrede tek sad počeli i slušati.

– Ne možemo mi stopirati uvoz, ali ćemo inzistirati na tomu da proizvod koji stiže iz trećih zemalja bude kontroliran kao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 17:42