Nakon što je inspekcija otkrila nedozvoljene količine pesticida u poriluku na jednoj tržnici u Zagrebu, a potom prošlog tjedna i na jabukama dvaju proizvođača, potrošači se vjerojatno pitaju postoji li uopće voće i povrće koje nije tretirano kemijskim sredstvima. Odgovor je, nažalost, negativan kad je riječ o standardnoj proizvodnji, dakle, svemu onomu što se ne može svrstati pod nazivnik "eko".
Problem je, međutim, što su ekološki proizvodi ponekad i dvostruko skuplji od ostalih, te samim time i nedostupniji dobrom dijelu kupaca.
Kriv i proizvođač i Ministarstvo
Jedemo li uopće zdravo kad za obrok uzmemo neku voćku, odnosno moraju li potrošači strahovati od pretjerane kemikalizacije poljoprivrede, pitamo Franu Ivkovića, glasnogovornika Hrvatske voćarske zajednice....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....