StoryEditorOCM
Hrvatska'radni' uvjeti

Kuhar na sezoni: Radio sam 17 sati dnevno, nisu me prijavili, a higijena i hrana su strašne

Piše PSD
12. srpnja 2016. - 14:59
dobra_hrana65-221115

Da je dio sezonskih radnika na Jadranu doista često u robovlasničkom, a ne radnom odnosu, potvrdio je za Glas Slavonije, i 33-godišnji Osječanin B. L., koji ističe da mu više ne pada na pamet zaradu potražiti na taj način. Po struci je kuhar, a sezonske poslove radi od 2002. godine.

- U travnju ove godine pronašao sam oglas za posao na stranicama HZZ-a za sezonsko zapošljavanje. Tražio se kuhar u Poreču. Prijavio sam se i nije prošlo ni 10 minuta i već su me kontaktirali i obavijestili da će šef i šefica za nekoliko dana posjetiti Osijek i da bi se trebao naći s njima. Dogovor je brzo “pao”. Idem raditi u Poreč u dječje odmaralište. Plaća kuhara je 5000 kuna. Radno vrijeme je 8 sati (plus tu i tamo koji prekovremni sat koji ide u preraspodjelu sati), i jedan slobodni dan u tjednu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:11