stdClass Object ( [id] => 1354605 [title] => Simunići idu na vjenčanje princa s Hrvaticom, već putuju prema Brunejima: ‘Anishu znamo još otkako je bila dijete!‘ [alias] => simunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nama običnim smrtnicima teško je i zamisliti da na računu imate milijarde dolara, vozni park od preko pet tisuća luksuznih automobila, stotine kompanija, vlastite zrakoplove, jahte, raskošnu palaču s čak 1778 soba gdje na privatnim zabavama pjevaju svjetske face i u kojoj se koriste četke za zahod od čistog zlata…

Zvuči nestvarno, ali ovako uistinu na egzotičnim Brunejima živi obitelj najbogatijeg sultana na svijetu Hassanala Bolkiaha čiji sin Abdul Mateen ovih dana ženi Hrvaticu Anishu Isu Kalebić.

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka.

---

---

Dok budete čitali ovaj tekst supružnici će biti u avionu na putu prema Brunejima. Prvim jutarnjim avionom u četvrtak su iz Splita krenuli prema Zagrebu gdje ih je čekao let za Kuala Lumpur s presjedanjem u Dohi. Nakon slijetanja u glavni malezijski grad preostaje im još dvosatni let do Bruneja, države na otoku Borneo od oko 445 tisuća stanovnika.  

Vjerana i Biserku na aerodromu će dočekati mladenkin brat Daniel i odvesti ih u luksuzni hotel "Empire and Country Club" u kojem će biti svi gosti s raznih strana svijeta, procjenjuje se njih više od četiri tisuće.

---

---

Smješten na veličanstvenom dijelu netaknute obale Bruneja, hotel gleda na Južno kinesko more i poznat je po toplom brunejskom gostoprimstvu. Okružen je prostranim, netaknutim, tropskim šumama, ima 522 apartmana, a unutar 180 hektara nalaze se plaže, bazeni, lagune i golf-teren s panoramskim pogledom na more. Nema sumnje, bračni par Simunić, osjećat će se kao u bajci i sve ovo jednog dana prepričavati svojim unucima.

Doznajemo detalje vjenčanja Hrvatice i sina najbogatijeg sultana! Imamo pozivnicu, gosti su dobili precizne upute...

Na Brunejima će biti šest dana, a onda idu kod prijatelja u Australiju.

– Iskreno, donedavno nisam ni shvaćala koliko je ovo važan događaj, dok mi prijateljice nisu počele slati medijske objave – govori nam gospođa Biserka koja je sa suprugom jedno vrijeme živjela na Brunejima, tako su i upoznali sultanovu obitelj, ali i Ivicu Kalebića, mladenkina oca.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

Vjeran je, spomenuli smo već, iskusni nogometni globetrotter koji je trenirao niz klubova u Hrvatskoj i u inozemstvu. Još uvijek nije u mirovini, a donedavno je vodio Međimurje u Drugoj NL. Prije 16 godina dobio je poziv da bude trener kluba DPMM na Brunejima u vlasništvu sultanova prvorođenog sina, princa Al-Muhtadeea Billaha, ujedno i budućeg sultana.

– On obožava nogomet i ima taj svoj privatni klub koji mu je poput djeteta. Tražio je trenera koji bi ga izbavio iz teške situacije na tablici. Čak je napravio stadion samo za treninge i svaki dan bi iz lože gledao treninge. Bio sam njegov najvažniji čovjek u tom trenutku. Godine 2012. smo ostvarili velike uspjehe, osvojili duplu krunu, bio sam proglašen najboljim trenerom – prisjeća se Vjeran.

U klub je došao 2008. i ostao pune četiri godine.

---

image

Vjeran Simunić

Privatni album
------
image

Vjeran Simunić

Privatni album
---

– Ivica Kalebić, Anish tata, na Brunejima je jedini Splićanin, imao je lanac restorana diljem Azije. Kako smo obojica iz Dalmacije, često smo se družili, s nama je znao biti i tata od bivše klizačice Idore Hegel koji je tada također živio na Brunejima – kaže Vjeran čije je prijateljstvo s Kalebićem svih ovih godina ostalo čvrsto.

Ivica je rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka sa Čiova. Kao 17-godišnjak iz Splita je otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu.

Anisha se školovala i diplomirala na univerzitetu u Barthu, a nakon diplome bacila se u poslovne vode te osnovala modni brend Slik Collective, kao i turističku agenciju Authentirary koja nudi kulturne ture.

---

image

Anisha Isa Kalebić

Instagram
---

– Anishina mama i Ivica nisu u braku sedam godina, ali ostali su u iznimno korektnim odnosima. S njenim bratom vodi zajednički posao. Ivica ima čak devetero djece i sve je školovao u Londonu. Anishu koja se sada udaje za princa, supruga i ja smo upoznali još dok je bila dijete. Sjećam se kako je i tada bila jako pristojna, tečno govori hrvatski i voli doći u Dalmaciju. Sada će uz nju morati biti zaštitari, ako bude dolazila. Samostalna je i naprotiv nije nikakva sponzoruša, što bi mogli neki pomisliti, znate kakvi su ljudi – govori nam Vjeran.

Još 7. siječnja počela je desetodnevna svadbena svečanost na kojoj će se Anisha udati za princa Abdula Mateena. Islamska ceremonija vjenčanja održava se u četvrtak u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, dok je civilni obred ove nedjelje.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

Zbog sigurnosti mladenaca, sultanske obitelji i uzvanika iznad okruga Brunei-Muara gdje će se održavati svadbene svečanosti, sve do 16. siječnja zabranjene su sve vrste letova od aviona do dronova.

Uzvanici će sve vrijeme uživati u gostoprimstvu domaćina te raznim tradicionalnim ceremonijama, prijemima i banketima. Osim Simunića na Bruneje s obitelji stiže i sestra Ivice Kalebića koja živi u Slatinama na Čiovu te njegova rodica s obitelji sa Šolte. Popis gostiju više je nego impresivan, još je tajna koja će svjetska glazbena zvijezda pjevati, a u raskošnoj palači trebao bi se pojaviti i britanski princ William sa suprugom Kate Middleton.

---

---

– Ta njihova palača ima zlatnu kupolu, to vam je jedno ogromno i veličanstveno imanje, veliko kao od Rive do Mertojaka. Treba vam autobus da ga obiđite, ima puno polo igrališta, ma teško je to dočarati riječima – ističe Vjeran.

Sultan s tri supruge ima čak 12 djece (pet sinova i sedam kćeri) i sva djeca žive s njim u palači. Abdul Mateen koji se ženi za Hrvaticu slovi za jednog od najpoželjnijih svjetskih neženja. Rođen je kao deseto sultanovo dijete 10. kolovoza 1991. godine. Tajlandski GQ svojedobno ga je prozvao prizemljenim dečkom koji ne voli pokazivati obiteljsko bogatstvo i čovjekom kojeg više zanima jednostavan život i vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

Diplomirao je na britanskoj kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst što naziva svojim najvećim postignućem. Nakon toga stekao je i diplomu na Londonskom fakultetu orijentalnih i afričkih znanosti. Veliki je navijač Manchester Uniteda, a veliki mu je idol David Beckham. Markantni 32-godišnjak obučeni je pilot helikoptera, bojnik u Kraljevskom zrakoplovstvu Bruneja i profesionalni igrač pola s osvojene dvije medalje na Igrama jugoistočne Azije. Na Instagramu ga prati više od 2,4 milijuna pratitelja, uglavnom žena. S Anishom je u vezi pet godina, a znaju se od djetinjstva.

– Inteligentan je i pametan, svuda prati oca, iako po zakonu ne može biti sultan. Peti je u redu za nasljedstvo trona. Namještali su mu jednu princezu s Tajlanda, ali nije tu bilo kemije. Bilo je malo otpora u obitelji kad se doznalo da voli Anishu, ali sve je dobro završilo – kažu nam supružnici Simunić.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

Bise, kako je od milja zovu prijatelji, smije se na spomen toalete za vjenčanje u koje će biti uprte sve oči svijeta i jet seta.

– Vjerujte mi, bila mi je prava muka odabrati haljine – smije se.

Muškarci se prve večeri moraju pojaviti u tamnom, a druge u crnom odijelu, dok će dame biti u dugim crnim, odnosno bijelim haljinama.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

– Rečeno nam je da haljine moraju biti decentne i zatvorene, nikako ne smiju biti prozirne da nam se ne vidi koža. U Splitu nikako nisam mogla naći takve haljine. Sve što se kupuje ili je dekoltirano ili su otvorena leđa, pa sam ih morala dati šivati kod jedne naše sugrađanke. Suprug je imao manje brige, izabrao je dva odijela koja sam mu nedavno kupila i ovo će mu biti prvi put da ih nosi. Jedne večeri mora imati kravatu, a druge leptir mašnu – kaže Biserka.  

Na spomen poklona isto se slatko nasmijala.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

– Pitala sam Ivicu što da kupimo Anishi. On je skroman i dobar čovjek, najdraže mu je s prijateljima igrati briškulu i trešetu. U Brunejima sam mu ja bila partnerica u igri. Kazao mi je: "A Bise moja, štaš joj kupovat..." Svjesna sam da Anishin prsten košta ka pet luksuznih stanova u Splitu. Onda sam se malo posavjetovala s prijateljicama i odlučila princu pokloniti knjigu o Hrvatskoj na engleskom jeziku. Anishi smo kupili Croata maramu od čiste svile na Peristilu, nosimo im i neke slatke suvenire – zaključuje gospođa Biserka, dok Vjerana za kraj nismo mogli, a da ne upitamo hoće li "bili" slaviti ove sezone?

– Normalno! Hajduk je siguran prvak! – kazao je riječi koje svaki istinski hajdukovac priželjkuje da se ostvare.

Riči mu se pozlatile…

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BISERKA I VJERAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => BISERKA I VJERAN 2 0 8794 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-10 19:18:04 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-11 19:18:16 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2024-01-11 19:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovi Splićani idu na vjenčanje princa s Hrvaticom, već putuju prema Brunejima: 'Anishu znamo još otkako je bila dijete!' page_title=Ovi Splićani idu na vjenčanje princa s Hrvaticom, već putuju prema Brunejima: 'Anishu znamo još otkako je bila dijete!' [metakey] => biserka simunić, Vjeran Simunić, Bruneji, ivica kalebić, anisha isa kalebić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342050.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342061.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342062.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26340161.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26340147.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26340146.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26340163.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342051.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342052.png","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342053.png","\/images\/slike\/2024\/01\/10\/26342054.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Privatni album","Privatni album","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Instagram","Instagram","Instagram","Instagram"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Vjen\u010danju \u0107e prisustvovati samo nekoliko Hrvata, me\u0111u kojima je bra\u010dni par Simuni\u0107 iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekada\u0161njeg vratara Hajduka i supruga Biserka<\/p>","

Vjeran Simuni\u0107<\/p>","

Vjeran Simuni\u0107<\/p>","

Vjeran i Biserka Simuni\u0107<\/p>","

Vjeran i Biserka Simuni\u0107<\/p>","

Vjeran i Biserka Simuni\u0107<\/p>","

Vjeran i Biserka Simuni\u0107<\/p>","

Princ Abdul Mateen<\/p>","

Princ Abdul Mateen<\/p>","

Anisha Isa Kalebi\u0107<\/p>","

Princ Abdul Mateen<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["52:42","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1920","hd_26342050_1920.jpg":"1920x1080","k_26342050_1280.jpg":"1280x1280","k_26342050_1024.jpg":"1024x1024","k_26342050_640.jpg":"640x640","k_26342050_480.jpg":"480x480","k_26342050_340.jpg":"340x340","k_26342050_220.jpg":"220x220","o_26342050_1280.jpg":"1280x1280","o_26342050_1024.jpg":"1024x1024","o_26342050_640.jpg":"640x640","o_26342050_480.jpg":"480x480","o_26342050_340.jpg":"340x340","o_26342050_220.jpg":"220x220","h_26342050_1280.jpg":"1280x854","h_26342050_1024.jpg":"1024x683","h_26342050_640.jpg":"640x427","h_26342050_480.jpg":"480x320","h_26342050_340.jpg":"340x227","h_26342050_220.jpg":"220x147","pp_26342050_1280.jpg":"1280x1628","pp_26342050_1024.jpg":"1024x1303","pp_26342050_640.jpg":"640x814","pp_26342050_480.jpg":"480x611","pp_26342050_340.jpg":"340x432","pp_26342050_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x717","hd_26342061_1920.jpg":"1920x1080","k_26342061_1280.jpg":"1280x1280","k_26342061_1024.jpg":"1024x1024","k_26342061_640.jpg":"640x640","k_26342061_480.jpg":"480x480","k_26342061_340.jpg":"340x340","k_26342061_220.jpg":"220x220","o_26342061_1280.jpg":"1280x849","o_26342061_1024.jpg":"1024x679","o_26342061_640.jpg":"640x424","o_26342061_480.jpg":"480x318","o_26342061_340.jpg":"340x225","o_26342061_220.jpg":"220x146","h_26342061_1280.jpg":"1280x854","h_26342061_1024.jpg":"1024x683","h_26342061_640.jpg":"640x427","h_26342061_480.jpg":"480x320","h_26342061_340.jpg":"340x227","h_26342061_220.jpg":"220x147","pp_26342061_1280.jpg":"1280x1628","pp_26342061_1024.jpg":"1024x1303","pp_26342061_640.jpg":"640x814","pp_26342061_480.jpg":"480x611","pp_26342061_340.jpg":"340x432","pp_26342061_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x640","hd_26342062_1920.jpg":"1920x1080","k_26342062_1280.jpg":"1280x1280","k_26342062_1024.jpg":"1024x1024","k_26342062_640.jpg":"640x640","k_26342062_480.jpg":"480x480","k_26342062_340.jpg":"340x340","k_26342062_220.jpg":"220x220","o_26342062_1280.jpg":"1280x853","o_26342062_1024.jpg":"1024x682","o_26342062_640.jpg":"640x426","o_26342062_480.jpg":"480x320","o_26342062_340.jpg":"340x226","o_26342062_220.jpg":"220x146","h_26342062_1280.jpg":"1280x854","h_26342062_1024.jpg":"1024x683","h_26342062_640.jpg":"640x427","h_26342062_480.jpg":"480x320","h_26342062_340.jpg":"340x227","h_26342062_220.jpg":"220x147","pp_26342062_1280.jpg":"1280x1628","pp_26342062_1024.jpg":"1024x1303","pp_26342062_640.jpg":"640x814","pp_26342062_480.jpg":"480x611","pp_26342062_340.jpg":"340x432","pp_26342062_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2892","hd_26340161_1920.jpg":"1920x1080","k_26340161_1280.jpg":"1280x1280","k_26340161_1024.jpg":"1024x1024","k_26340161_640.jpg":"640x640","k_26340161_480.jpg":"480x480","k_26340161_340.jpg":"340x340","k_26340161_220.jpg":"220x220","o_26340161_1280.jpg":"1280x1928","o_26340161_1024.jpg":"1024x1542","o_26340161_640.jpg":"640x964","o_26340161_480.jpg":"480x723","o_26340161_340.jpg":"340x512","o_26340161_220.jpg":"220x331","h_26340161_1280.jpg":"1280x854","h_26340161_1024.jpg":"1024x683","h_26340161_640.jpg":"640x427","h_26340161_480.jpg":"480x320","h_26340161_340.jpg":"340x227","h_26340161_220.jpg":"220x147","pp_26340161_1280.jpg":"1280x1628","pp_26340161_1024.jpg":"1024x1303","pp_26340161_640.jpg":"640x814","pp_26340161_480.jpg":"480x611","pp_26340161_340.jpg":"340x432","pp_26340161_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_26340147_1920.jpg":"1920x1080","k_26340147_1280.jpg":"1280x1280","k_26340147_1024.jpg":"1024x1024","k_26340147_640.jpg":"640x640","k_26340147_480.jpg":"480x480","k_26340147_340.jpg":"340x340","k_26340147_220.jpg":"220x220","o_26340147_1280.jpg":"1280x856","o_26340147_1024.jpg":"1024x685","o_26340147_640.jpg":"640x428","o_26340147_480.jpg":"480x321","o_26340147_340.jpg":"340x227","o_26340147_220.jpg":"220x147","h_26340147_1280.jpg":"1280x854","h_26340147_1024.jpg":"1024x683","h_26340147_640.jpg":"640x427","h_26340147_480.jpg":"480x320","h_26340147_340.jpg":"340x227","h_26340147_220.jpg":"220x147","pp_26340147_1280.jpg":"1280x1628","pp_26340147_1024.jpg":"1024x1303","pp_26340147_640.jpg":"640x814","pp_26340147_480.jpg":"480x611","pp_26340147_340.jpg":"340x432","pp_26340147_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1311","hd_26340146_1920.jpg":"1920x1080","k_26340146_1280.jpg":"1280x1280","k_26340146_1024.jpg":"1024x1024","k_26340146_640.jpg":"640x640","k_26340146_480.jpg":"480x480","k_26340146_340.jpg":"340x340","k_26340146_220.jpg":"220x220","o_26340146_1280.jpg":"1280x874","o_26340146_1024.jpg":"1024x699","o_26340146_640.jpg":"640x437","o_26340146_480.jpg":"480x327","o_26340146_340.jpg":"340x232","o_26340146_220.jpg":"220x150","h_26340146_1280.jpg":"1280x854","h_26340146_1024.jpg":"1024x683","h_26340146_640.jpg":"640x427","h_26340146_480.jpg":"480x320","h_26340146_340.jpg":"340x227","h_26340146_220.jpg":"220x147","pp_26340146_1280.jpg":"1280x1628","pp_26340146_1024.jpg":"1024x1303","pp_26340146_640.jpg":"640x814","pp_26340146_480.jpg":"480x611","pp_26340146_340.jpg":"340x432","pp_26340146_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_26340163_1920.jpg":"1920x1080","k_26340163_1280.jpg":"1280x1280","k_26340163_1024.jpg":"1024x1024","k_26340163_640.jpg":"640x640","k_26340163_480.jpg":"480x480","k_26340163_340.jpg":"340x340","k_26340163_220.jpg":"220x220","o_26340163_1280.jpg":"1280x857","o_26340163_1024.jpg":"1024x685","o_26340163_640.jpg":"640x428","o_26340163_480.jpg":"480x321","o_26340163_340.jpg":"340x227","o_26340163_220.jpg":"220x147","h_26340163_1280.jpg":"1280x854","h_26340163_1024.jpg":"1024x683","h_26340163_640.jpg":"640x427","h_26340163_480.jpg":"480x320","h_26340163_340.jpg":"340x227","h_26340163_220.jpg":"220x147","pp_26340163_1280.jpg":"1280x1628","pp_26340163_1024.jpg":"1024x1303","pp_26340163_640.jpg":"640x814","pp_26340163_480.jpg":"480x611","pp_26340163_340.jpg":"340x432","pp_26340163_220.jpg":"220x280"},{"size0":"625x700","hd_26342051_1920.jpg":"1920x1080","k_26342051_1280.jpg":"1280x1280","k_26342051_1024.jpg":"1024x1024","k_26342051_640.jpg":"640x640","k_26342051_480.jpg":"480x480","k_26342051_340.jpg":"340x340","k_26342051_220.jpg":"220x220","o_26342051_1280.jpg":"1280x1433","o_26342051_1024.jpg":"1024x1146","o_26342051_640.jpg":"640x716","o_26342051_480.jpg":"480x537","o_26342051_340.jpg":"340x380","o_26342051_220.jpg":"220x246","h_26342051_1280.jpg":"1280x854","h_26342051_1024.jpg":"1024x683","h_26342051_640.jpg":"640x427","h_26342051_480.jpg":"480x320","h_26342051_340.jpg":"340x227","h_26342051_220.jpg":"220x147","pp_26342051_1280.jpg":"1280x1628","pp_26342051_1024.jpg":"1024x1303","pp_26342051_640.jpg":"640x814","pp_26342051_480.jpg":"480x611","pp_26342051_340.jpg":"340x432","pp_26342051_220.jpg":"220x280"},{"size0":"625x575","hd_26342052_1920.png":"1920x1080","k_26342052_1280.png":"1280x1280","k_26342052_1024.png":"1024x1024","k_26342052_640.png":"640x640","k_26342052_480.png":"480x480","k_26342052_340.png":"340x340","k_26342052_220.png":"220x220","o_26342052_1280.png":"1280x1177","o_26342052_1024.png":"1024x942","o_26342052_640.png":"640x588","o_26342052_480.png":"480x441","o_26342052_340.png":"340x312","o_26342052_220.png":"220x202","h_26342052_1280.png":"1280x854","h_26342052_1024.png":"1024x683","h_26342052_640.png":"640x427","h_26342052_480.png":"480x320","h_26342052_340.png":"340x227","h_26342052_220.png":"220x147","pp_26342052_1280.png":"1280x1628","pp_26342052_1024.png":"1024x1303","pp_26342052_640.png":"640x814","pp_26342052_480.png":"480x611","pp_26342052_340.png":"340x432","pp_26342052_220.png":"220x280"},{"size0":"954x1190","hd_26342053_1920.png":"1920x1080","k_26342053_1280.png":"1280x1280","k_26342053_1024.png":"1024x1024","k_26342053_640.png":"640x640","k_26342053_480.png":"480x480","k_26342053_340.png":"340x340","k_26342053_220.png":"220x220","o_26342053_1280.png":"1280x1596","o_26342053_1024.png":"1024x1277","o_26342053_640.png":"640x798","o_26342053_480.png":"480x598","o_26342053_340.png":"340x424","o_26342053_220.png":"220x274","h_26342053_1280.png":"1280x854","h_26342053_1024.png":"1024x683","h_26342053_640.png":"640x427","h_26342053_480.png":"480x320","h_26342053_340.png":"340x227","h_26342053_220.png":"220x147","pp_26342053_1280.png":"1280x1628","pp_26342053_1024.png":"1024x1303","pp_26342053_640.png":"640x814","pp_26342053_480.png":"480x611","pp_26342053_340.png":"340x432","pp_26342053_220.png":"220x280"},{"size0":"566x1074","hd_26342054_1920.png":"1920x1080","k_26342054_1280.png":"1280x1280","k_26342054_1024.png":"1024x1024","k_26342054_640.png":"640x640","k_26342054_480.png":"480x480","k_26342054_340.png":"340x340","k_26342054_220.png":"220x220","o_26342054_1280.png":"1280x2428","o_26342054_1024.png":"1024x1943","o_26342054_640.png":"640x1214","o_26342054_480.png":"480x910","o_26342054_340.png":"340x645","o_26342054_220.png":"220x417","h_26342054_1280.png":"1280x854","h_26342054_1024.png":"1024x683","h_26342054_640.png":"640x427","h_26342054_480.png":"480x320","h_26342054_340.png":"340x227","h_26342054_220.png":"220x147","pp_26342054_1280.png":"1280x1628","pp_26342054_1024.png":"1024x1303","pp_26342054_640.png":"640x814","pp_26342054_480.png":"480x611","pp_26342054_340.png":"340x432","pp_26342054_220.png":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 5046767 Threads: 3 Questions: 183820134 Slow queries: 83159 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 5342006 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/simunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete-1354605 [printLink] => /mozaik/zivot/simunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete-1354605?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 743635 [name] => biserka simunić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-11 00:05:11 [main_article_id] => 0 [alias] => biserka-simunic [link] => /tag/biserka-simunic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 384372 [name] => Vjeran Simunić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjeran-simunic [link] => /tag/vjeran-simunic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 724756 [name] => Bruneji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-28 12:24:24 [main_article_id] => 0 [alias] => bruneji [link] => /tag/bruneji ) [3] => stdClass Object ( [id] => 741215 [name] => ivica kalebić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-20 19:50:55 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-kalebic [link] => /tag/ivica-kalebic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 737647 [name] => anisha isa kalebić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-22 11:44:10 [main_article_id] => 0 [alias] => anisha-isa-kalebic [link] => /tag/anisha-isa-kalebic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BISERKA I VJERAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Simunići idu na vjenčanje princa s Hrvaticom, već putuju prema Brunejima: ‘Anishu znamo još otkako je bila dijete!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342050.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/Cropix [mainImageDesc] =>

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342050.jpg [title] =>

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka

Joško Šupić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342061.jpg [title] =>

Vjeran Simunić

Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342062.jpg [title] =>

Vjeran Simunić

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26340161.jpg [title] =>

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26340147.jpg [title] =>

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26340146.jpg [title] =>

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26340163.jpg [title] =>

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342051.jpg [title] =>

Princ Abdul Mateen

Instagram ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342052.png [title] =>

Princ Abdul Mateen

Instagram ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342053.png [title] =>

Anisha Isa Kalebić

Instagram ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/10/26342054.png [title] =>

Princ Abdul Mateen

Instagram ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nama običnim smrtnicima teško je i zamisliti da na računu imate milijarde dolara, vozni park od preko pet tisuća luksuznih automobila, stotine kompanija, vlastite zrakoplove, jahte, raskošnu palaču s čak 1778 soba gdje na privatnim zabavama pjevaju svjetske face i u kojoj se koriste četke za zahod od čistog zlata…

Zvuči nestvarno, ali ovako uistinu na egzotičnim Brunejima živi obitelj najbogatijeg sultana na svijetu Hassanala Bolkiaha čiji sin Abdul Mateen ovih dana ženi Hrvaticu Anishu Isu Kalebić.

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka.

---

---

Dok budete čitali ovaj tekst supružnici će biti u avionu na putu prema Brunejima. Prvim jutarnjim avionom u četvrtak su iz Splita krenuli prema Zagrebu gdje ih je čekao let za Kuala Lumpur s presjedanjem u Dohi. Nakon slijetanja u glavni malezijski grad preostaje im još dvosatni let do Bruneja, države na otoku Borneo od oko 445 tisuća stanovnika.  

Vjerana i Biserku na aerodromu će dočekati mladenkin brat Daniel i odvesti ih u luksuzni hotel "Empire and Country Club" u kojem će biti svi gosti s raznih strana svijeta, procjenjuje se njih više od četiri tisuće.

---

---

Smješten na veličanstvenom dijelu netaknute obale Bruneja, hotel gleda na Južno kinesko more i poznat je po toplom brunejskom gostoprimstvu. Okružen je prostranim, netaknutim, tropskim šumama, ima 522 apartmana, a unutar 180 hektara nalaze se plaže, bazeni, lagune i golf-teren s panoramskim pogledom na more. Nema sumnje, bračni par Simunić, osjećat će se kao u bajci i sve ovo jednog dana prepričavati svojim unucima.

Doznajemo detalje vjenčanja Hrvatice i sina najbogatijeg sultana! Imamo pozivnicu, gosti su dobili precizne upute...

Na Brunejima će biti šest dana, a onda idu kod prijatelja u Australiju.

– Iskreno, donedavno nisam ni shvaćala koliko je ovo važan događaj, dok mi prijateljice nisu počele slati medijske objave – govori nam gospođa Biserka koja je sa suprugom jedno vrijeme živjela na Brunejima, tako su i upoznali sultanovu obitelj, ali i Ivicu Kalebića, mladenkina oca.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

Vjeran je, spomenuli smo već, iskusni nogometni globetrotter koji je trenirao niz klubova u Hrvatskoj i u inozemstvu. Još uvijek nije u mirovini, a donedavno je vodio Međimurje u Drugoj NL. Prije 16 godina dobio je poziv da bude trener kluba DPMM na Brunejima u vlasništvu sultanova prvorođenog sina, princa Al-Muhtadeea Billaha, ujedno i budućeg sultana.

– On obožava nogomet i ima taj svoj privatni klub koji mu je poput djeteta. Tražio je trenera koji bi ga izbavio iz teške situacije na tablici. Čak je napravio stadion samo za treninge i svaki dan bi iz lože gledao treninge. Bio sam njegov najvažniji čovjek u tom trenutku. Godine 2012. smo ostvarili velike uspjehe, osvojili duplu krunu, bio sam proglašen najboljim trenerom – prisjeća se Vjeran.

U klub je došao 2008. i ostao pune četiri godine.

---

image

Vjeran Simunić

Privatni album
------
image

Vjeran Simunić

Privatni album
---

– Ivica Kalebić, Anish tata, na Brunejima je jedini Splićanin, imao je lanac restorana diljem Azije. Kako smo obojica iz Dalmacije, često smo se družili, s nama je znao biti i tata od bivše klizačice Idore Hegel koji je tada također živio na Brunejima – kaže Vjeran čije je prijateljstvo s Kalebićem svih ovih godina ostalo čvrsto.

Ivica je rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka sa Čiova. Kao 17-godišnjak iz Splita je otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu.

Anisha se školovala i diplomirala na univerzitetu u Barthu, a nakon diplome bacila se u poslovne vode te osnovala modni brend Slik Collective, kao i turističku agenciju Authentirary koja nudi kulturne ture.

---

image

Anisha Isa Kalebić

Instagram
---

– Anishina mama i Ivica nisu u braku sedam godina, ali ostali su u iznimno korektnim odnosima. S njenim bratom vodi zajednički posao. Ivica ima čak devetero djece i sve je školovao u Londonu. Anishu koja se sada udaje za princa, supruga i ja smo upoznali još dok je bila dijete. Sjećam se kako je i tada bila jako pristojna, tečno govori hrvatski i voli doći u Dalmaciju. Sada će uz nju morati biti zaštitari, ako bude dolazila. Samostalna je i naprotiv nije nikakva sponzoruša, što bi mogli neki pomisliti, znate kakvi su ljudi – govori nam Vjeran.

Još 7. siječnja počela je desetodnevna svadbena svečanost na kojoj će se Anisha udati za princa Abdula Mateena. Islamska ceremonija vjenčanja održava se u četvrtak u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, dok je civilni obred ove nedjelje.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

Zbog sigurnosti mladenaca, sultanske obitelji i uzvanika iznad okruga Brunei-Muara gdje će se održavati svadbene svečanosti, sve do 16. siječnja zabranjene su sve vrste letova od aviona do dronova.

Uzvanici će sve vrijeme uživati u gostoprimstvu domaćina te raznim tradicionalnim ceremonijama, prijemima i banketima. Osim Simunića na Bruneje s obitelji stiže i sestra Ivice Kalebića koja živi u Slatinama na Čiovu te njegova rodica s obitelji sa Šolte. Popis gostiju više je nego impresivan, još je tajna koja će svjetska glazbena zvijezda pjevati, a u raskošnoj palači trebao bi se pojaviti i britanski princ William sa suprugom Kate Middleton.

---

---

– Ta njihova palača ima zlatnu kupolu, to vam je jedno ogromno i veličanstveno imanje, veliko kao od Rive do Mertojaka. Treba vam autobus da ga obiđite, ima puno polo igrališta, ma teško je to dočarati riječima – ističe Vjeran.

Sultan s tri supruge ima čak 12 djece (pet sinova i sedam kćeri) i sva djeca žive s njim u palači. Abdul Mateen koji se ženi za Hrvaticu slovi za jednog od najpoželjnijih svjetskih neženja. Rođen je kao deseto sultanovo dijete 10. kolovoza 1991. godine. Tajlandski GQ svojedobno ga je prozvao prizemljenim dečkom koji ne voli pokazivati obiteljsko bogatstvo i čovjekom kojeg više zanima jednostavan život i vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

Diplomirao je na britanskoj kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst što naziva svojim najvećim postignućem. Nakon toga stekao je i diplomu na Londonskom fakultetu orijentalnih i afričkih znanosti. Veliki je navijač Manchester Uniteda, a veliki mu je idol David Beckham. Markantni 32-godišnjak obučeni je pilot helikoptera, bojnik u Kraljevskom zrakoplovstvu Bruneja i profesionalni igrač pola s osvojene dvije medalje na Igrama jugoistočne Azije. Na Instagramu ga prati više od 2,4 milijuna pratitelja, uglavnom žena. S Anishom je u vezi pet godina, a znaju se od djetinjstva.

– Inteligentan je i pametan, svuda prati oca, iako po zakonu ne može biti sultan. Peti je u redu za nasljedstvo trona. Namještali su mu jednu princezu s Tajlanda, ali nije tu bilo kemije. Bilo je malo otpora u obitelji kad se doznalo da voli Anishu, ali sve je dobro završilo – kažu nam supružnici Simunić.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

Bise, kako je od milja zovu prijatelji, smije se na spomen toalete za vjenčanje u koje će biti uprte sve oči svijeta i jet seta.

– Vjerujte mi, bila mi je prava muka odabrati haljine – smije se.

Muškarci se prve večeri moraju pojaviti u tamnom, a druge u crnom odijelu, dok će dame biti u dugim crnim, odnosno bijelim haljinama.

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

– Rečeno nam je da haljine moraju biti decentne i zatvorene, nikako ne smiju biti prozirne da nam se ne vidi koža. U Splitu nikako nisam mogla naći takve haljine. Sve što se kupuje ili je dekoltirano ili su otvorena leđa, pa sam ih morala dati šivati kod jedne naše sugrađanke. Suprug je imao manje brige, izabrao je dva odijela koja sam mu nedavno kupila i ovo će mu biti prvi put da ih nosi. Jedne večeri mora imati kravatu, a druge leptir mašnu – kaže Biserka.  

Na spomen poklona isto se slatko nasmijala.

---

image

Princ Abdul Mateen

Instagram
---

– Pitala sam Ivicu što da kupimo Anishi. On je skroman i dobar čovjek, najdraže mu je s prijateljima igrati briškulu i trešetu. U Brunejima sam mu ja bila partnerica u igri. Kazao mi je: "A Bise moja, štaš joj kupovat..." Svjesna sam da Anishin prsten košta ka pet luksuznih stanova u Splitu. Onda sam se malo posavjetovala s prijateljicama i odlučila princu pokloniti knjigu o Hrvatskoj na engleskom jeziku. Anishi smo kupili Croata maramu od čiste svile na Peristilu, nosimo im i neke slatke suvenire – zaključuje gospođa Biserka, dok Vjerana za kraj nismo mogli, a da ne upitamo hoće li "bili" slaviti ove sezone?

– Normalno! Hajduk je siguran prvak! – kazao je riječi koje svaki istinski hajdukovac priželjkuje da se ostvare.

Riči mu se pozlatile…

---

image

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/Cropix Privatni album Privatni album Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Instagram Instagram Instagram Instagram
Joško Šupić/Cropix

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka

Privatni album

Vjeran Simunić

Privatni album

Vjeran Simunić

Joško Šupić/Cropix

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix

Vjeran i Biserka Simunić

Joško Šupić/Cropix

Vjeran i Biserka Simunić

Instagram

Princ Abdul Mateen

Instagram

Princ Abdul Mateen

Instagram

Anisha Isa Kalebić

Instagram

Princ Abdul Mateen

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/simunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete-1354605 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a2f9a80dd515148b453b01f5df14541d8658673d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Simuni%C4%87i+idu+na+vjen%C4%8Danje+princa+s+Hrvaticom%2C+ve%C4%87+putuju+prema+Brunejima%3A+%E2%80%98Anishu+znamo+jo%C5%A1+otkako+je+bila+dijete%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsimunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete-1354605 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsimunici-idu-na-vjencanje-princa-s-hrvaticom-vec-putuju-prema-brunejima-anishu-znamo-jos-otkako-je-bila-dijete-1354605 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BISERKA I VJERAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ŽivotBISERKA I VJERAN

Simunići idu na vjenčanje princa s Hrvaticom, već putuju prema Brunejima: ‘Anishu znamo još otkako je bila dijete!‘

Piše Vinko Paić
11. siječnja 2024. - 20:12
Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga BiserkaJoško Šupić/Cropix

Nama običnim smrtnicima teško je i zamisliti da na računu imate milijarde dolara, vozni park od preko pet tisuća luksuznih automobila, stotine kompanija, vlastite zrakoplove, jahte, raskošnu palaču s čak 1778 soba gdje na privatnim zabavama pjevaju svjetske face i u kojoj se koriste četke za zahod od čistog zlata…

Zvuči nestvarno, ali ovako uistinu na egzotičnim Brunejima živi obitelj najbogatijeg sultana na svijetu Hassanala Bolkiaha čiji sin Abdul Mateen ovih dana ženi Hrvaticu Anishu Isu Kalebić.

Vjenčanju će prisustvovati samo nekoliko Hrvata, među kojima je bračni par Simunić iz Splita: nogometni trener Vjeran kojeg pamtimo kao nekadašnjeg vratara Hajduka i supruga Biserka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 14:20