StoryEditorOCM
Životdobro je znati

Neki su psihopati manipulativniji, skloniji riziku i opasniji od drugih, ali postoje četiri karakteristike koje ih sve čvrsto povezuju

Piše PSD
21. prosinca 2021. - 10:49
Brazilac s porukom da je guverner Rio de Janeira Wilson Witzel psihopat. Neki psihopati popnu se jako visoko, a neke se olako tako karakteriziraMauro Pimentel/AFP

Tijekom virtualnog seminara kompanije "The Science and Information Ekchange", organizacije koja povezuje industriju zabave sa znanstvenim profesionalcima, profesorica psihologije Sveučilišta Georgetown i neuroznanstvenica Abigail Marsh objasnila je da korijen njihove bolesti često potiče iz razvojne faze mozga, piše Insider, a prenosi N1 BiH.

Pojedini ljudi pretpostavljaju da se psihopati rađaju iz traumatskog djetinjstva i izopačenih obiteljskih odnosa, ali neuroznanstvenica s 15 godina iskustva u istraživanju mozga kaže da njeni nalazi ukazuju na to da to nije slučaj, prenosi Buka magazin.

– Znamo da je ozbiljnost ovih osobina povezana s karakterističnim abnormalnostima mozga koje izgleda da počinju rano u djetinjstvu, a zatim na neki način napreduju – rekla je Marsh.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:31