Tržnice su pune predivnih mladih krumpira koji su dobri kako ih god pripremili, ali ipak su nam najdraži pečeni. Kad već nabavite dobar krumpir krumpir, šteta je ne napraviti s njima nešto jako dobro, a mi imamo recept s kojim ćete postići upravo to - slasni ljetni krumpiri postat će još bolji.
Pečeni krumpir omotan pancetom
Sastojci:
4 velika crvenkasta krumpira
16 feta pancete
3 češnja češnjaka
1/4 vezice peršina
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija.
Krumpire očistite pa ih narežite na četvrtine. Posolite ih pa svaku četvrtinu omotajte feticom slanine. Posložite ih na lim za pečenje i pokapajte uljem pa ubacite u pećnicu.
Dok se krumpiri peku, nasjeckajte češnjak i peršin, pomiješajte ih s malo maslinova ulja, soli i papra.
Ispečene krumpire prebacite na tanjur i pokapajte umakom od peršina i češnjaka.
Odličan su prilog uz meso ili povrće, a mogu poslužiti i kao fina grickalica, uz šalšu, humus ili neki kremasti umak na bazi sira, jogurta ili vrhnja.