StoryEditorOCM
Slanospoj za pet

Volite li pečene krumpire, isprobajte ovo! Bit će jako ukusni i savršeno hrskavi: ovaj dodatak je top, a tek preljev...

Piše Spiza SD
13. kolovoza 2023. - 08:05

Tržnice su pune predivnih mladih krumpira koji su dobri kako ih god pripremili, ali ipak su nam najdraži pečeni. Kad već nabavite dobar krumpir krumpir, šteta je ne napraviti s njima nešto jako dobro, a mi imamo recept s kojim ćete postići upravo to - slasni ljetni krumpiri postat će još bolji.

Pečeni krumpir omotan pancetom

Sastojci:

4 velika crvenkasta krumpira
16 feta pancete
3 češnja češnjaka
1/4 vezice peršina
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija.

Krumpire očistite pa ih narežite na četvrtine. Posolite ih pa svaku četvrtinu omotajte feticom slanine. Posložite ih na lim za pečenje i pokapajte uljem pa ubacite u pećnicu.

Dok se krumpiri peku, nasjeckajte češnjak i peršin, pomiješajte ih s malo maslinova ulja, soli i papra.

Ispečene krumpire prebacite na tanjur i pokapajte umakom od peršina i češnjaka.

Odličan su prilog uz meso ili povrće, a mogu poslužiti i kao fina grickalica, uz šalšu, humus ili neki kremasti umak na bazi sira, jogurta ili vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:18