StoryEditorOCM
Slanosuper sastojci

Domaći sladoled s Nutellom bolji od onog iz slastičarnice, a sasvim sigurno i puno povoljniji. Pogledajte kako je lako

Piše Spiza SD
27. lipnja 2023. - 08:05

Koliko ste puta pročitali "domaći sladoled bolji od onog iz slastičarnice"? Nadamo se da je obećanje bilo ispunjeno barem jednom. Nije lako napraviti sladoled dobar poput onog iz slastičarnice, barem ako govorimo o onim baš dobrim sladoledima od prirodnih sastojaka, a ne bućkurišima punim kemikalija, a razlog je upravo u spomenutom, odnosno u sirovinama koje su korištene za njegovu pripremu. Doduše, veliku ulogu igra i dobar aparat za sladoled, ali taj zapravo utječe na teksturu, dok je za okus prvenstveno zaslužan recept. A taj mora biti na tragu onih starinskih sladoleda, s jajima, slatkim vrhnjem i kvalitetnim dodacima za aromu.

Pronašli smo jedan takav recept, a kako je za njega zaslužna Nataša Pralica, koju pratimo na blogu Natašine slastice, nema šanse da ovaj recept nije baš po "pe-esu". Dovoljan će vam biti pogled na popis sastojaka da vam bude jasno da se po ovom naputku pravi sladoled vrijedan svake pohvale, a da to uopće ne mora biti onako teško kao što zvuči uvjerit će vas video koji donosimo u nastavku, preuzet je s Natašinog YouTube kanala, gdje ćete pronaći još puno sjajnih recepata.

Sladoled s Nutellom

Sastojci:

2 jaja
50 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
150 g Nutelle
1 žlica kakaa

Priprema

Cijela jaja pomiješajte sa šećerom i izmiješajte mikserom. Kuhajte na pari 7-8 minuta i sve vrijeme miješajte mikserom. Ostavite da se ohlade.

Slatko vrhnje umutite u čvrsti snijeg. Dodajte u šlag Nutellu i malo promiješajte mikserom. Dodajte kakao i sve sjedinite. Dio jaja dodajte u šlag, lagano promiješajte. Dodajte i ostatak jaja te sve lagano sjedinite. Smjesu prebacite u plastičnu posudu pa je ostavite u zamrzivaču najmanje četiri sata, da se sladoled stegne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 00:07