StoryEditorOCM
Društvena mrežaBABY LASAGNA

Što se odrekao 50 tisuća eura je jedno, što je naj Hrvat na Eurosongu drugo, ali i po ovome je unikat! Jeste čuli himnu?

Piše SCENA SD
17. svibnja 2024. - 09:03

Euforija oko Baby Lasagne ne prestanje, štoviše, iz dana u dan poprima sve "ozbiljnije" razmjere.

Mladi Umažanin Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, osvojio je srca fanova diljem svijeta nakon što je osvojio drugo mjesto na Eurosongu. A jučer, nakon što se odrekao nagrade od 50 tisuća eura u korist dviju bolnica koje skrbe o najmanjim onkološkim pacijentima, obožavanje se valjda utrostručilo.

image
Tobias Schwarz/Afp

No, puno prije europskog uspjeha Baby Lasagne, još prije njegove pobjede na Dori, Paco Dedić je otvorio Facebooku grupu "Baby Lasagna, winner of Eurovision 2024."

Grupa je nakon Eurosonga promijenila naziv u "Baby Lasagna - Winner of people‘s hearts", nakon što je Marko osvojio najviše glasova publike na Eurosongu.

Umjetnica Liranna još je u ožujku napravila slikovnicu u kojoj spominje malog dječaka koji napušta svoj dom uz stihove pobjedničke pjesme "Rim Tim Tagi Dim".

"Lik je namjerno u nekim nijansama drugačiji na svakoj slici, jer projicira mnoge mlade koji žive u ‘istoj koži‘ s njim. Na kraju ga vidimo kao odraslog mladića ostvarenog u gradu, koji s nostalgijom gleda staru fotografiju onih koje je ostavio", objasnila je umjetnica svoju ideju.

Baby Lasagna zapalio je sve mreže.

No jedno je pisati oduševljene komentare po društvenim mrežama, a nešto sasvim drugo napisati himnu u čast Baby Lasagne!

Osječanin Leontin Čapo Milenić, naime, učinio je upravo to, kako kaže, "iz ljubavi prema Marku, Eurosongu i vjeri u uspjeh malih zemalja s velikim snovima".


"Ova je pjesma morala pobijediti na Dori, a nadam se i na Euroviziji", istaknuo je, još prije spektakla u Švedskoj, za Jutarnji autor stihova pjesme.

Nakon što je Leontin napisao stihove, poslao ih je svom prijatelju i glazbeniku iz Washingtona, Jasonnu Hallu, iz heavy metal benda "Preludium Fury", koji je skladao pjesmu.

Pjesma se zove "Go Marko! Tribute to Baby Lasagna".

Njena dva videa na YouTube-u imaju preko 15 tisuća pregleda. Za vokalni dio je bio zadužen pjevač i glazbenik Eliezer Murad iz Argentine.

Baby Lasagna i njegov tim prvi su saslušali pjesmu i oduševili se. Pohvalio je autore istaknuvši da pjesma ima eurovizijski štih.

"Go Marko! Tribute to Baby Lasagna" je tako postala prva fan himna u Hrvatskoj, koja je napisana i posvećena Eurosongu.

image

Baby Lasagna na Eurosongu

Tobias Schwarz/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 12:05