More Ribolov

MORSKI KUHAR

Pečene lokarde s umakom od kapara

MORSKI KUHAR

Sastojci:
2 - 4 lokarde (količinu prilagodite broju ukućana) 
1 - 2 šnite francuza ili bijelog kruha 
peršinov list 
limunov sok 
1 češanj češnjaka

Za umak od kapara: 
1 žlica kapara 
sok jednog limuna 
malo origana
sol 
papar 
maslinovo ulje

Priprema:
Očistite lokarde i stavite ih na papir za pečenje u tepsiju za pečenje. Kruh nasjeckajte na sitno i pomiješajte ga s peršinovim listom, nasjeckanim češnjakom i limunovim sokom. Tu smjesu rasporedite po lokardama i sve prelijte maslinovim uljem. Pecite na 180 stupnjevaoko 20 minuta. Za umak od kapara pomiješajte sve sastojke i servirajte ga s pečenom ribom.

Naslovnica Ribolov