More Ribolov

MORSKI KUHAR

Riblji fileti s talijanskim umakom

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
4 X 150 g fileta bijele ribe
2 žlice limunovog soka
6 sitno nasjeckanih listova ljutike
1 češanj češnjaka, zgnječen
400 g konzerviranih rajčica bez soli
200 g šampinjona, očišćenih i narezanih
125 ml crvenog vina
2 čajne žlice bosiljka, sitno nasjeckanog
1/2 čajne žlice suhog origana
svježe samljeveni crni papar
2 žlice naribanog parmezana

PRIPREMA:
1. Namažite riblje filete limunovim sokom. Poslažite u pećnicu na grill. Pecite 4-5 min sa svake strane. Sklonite s grilla i ostavite po strani.
2. U posudu poslažite ljutiku, češnjak, rajčicu, gljive, vino, bosiljak, origano i papar. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte 8-10 minuta.
3. Poslažite riblje filete na tanjur za posluživanje. Prelijte umakom i pospite naribanim parmezanom.

Naslovnica Ribolov