More Ribolov

MORSKI KUHAR

Carpaccio od punjene lignje

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
jedna lignja (35 dkg)
dimljeni losos (10 dkg)
svježa tuna (10 dkg)
crvena i žuta paprika
pola manje tikvice
avokado (jedna trećina)
dvije mini rajčice
rukola (oko pet dkg)
sok pola limuna
sok jedne naranče
peperoncini
sol
maslinovo ulje

PRIPREMA:
Lignju očistiti i kratko (do pet minuta) blanširati u kipućoj posoljenoj vodi. Glavu lignje s lososom i tunom u multipraktiku samljeti s malo soli i maslinovog ulja u pastu. Time napuniti lignju (po visini) do pola i u nadjev zabosti tanke štapiće od narezane žute i crvene paprike i tikvice.

Napuniti lignju nadjevom do kraja i u njega opet zabosti štapiće povrća. Napunjenu lignju zamrznuti (može se pripremiti i dan ranije, a u zamrzivaču može ostati i dulje vrijeme). Od avokada, mini rajčica, soka limuna i naranče, nekoliko listova rukole i peperoncina štapnim mikserom napraviti umak.

Na tanjur staviti podlogu od rukole začinjene umakom, solju i maslinovim uljem, smrznutu lignju tanko narezati (po mogućnosti salamoreznicom) i aranžirati na podlozi od rukole, lagano preliti maslinovim uljem i umakom, dodati malo papra.
 

Naslovnica Ribolov