More Ribolov

MORSKI KUHAR

Pečena hobotnica s krumpirom

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
1 hobotnica (oko 1 kg)
1 kg krumpira
1 veća glavica luka
3 češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar, ružmarin po ukusu
1 dl bijelog vina

PRIPREMA:

Hobotnicu treba dobro očistiti. Da bi meso hobotnice bilo mekano najbolje ju je zamrznuti, kako ne bi bila žilava nakon pečenja. U odgovarajući lim na hladno ulje staviti krumpir i luk izrezan na veće komade. Na to staviti očišćenu i pripremljenu hobotnicu. Sve posuti ružmarinom i malo posoliti. Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta. Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati sjeckani češnjak i peršin. Kratko zapeći bez folije. Poslužite kao glavno jelo.

Naslovnica Ribolov