More Ribolov

MORSKI KUHAR

Crni rižot, najpoznatije omiljeno mediteransko jelo od sipe

MORSKI KUHAR

Sastojci:

1 kg sipa
1 veći ili dva manja crvena luka
1 bijeli luk (6,7 češanja)
dosta peršina
½ lit bijelog vina
2 srednje rajčice
 

Priprema:

Na dosta maslinova ulja prodinstajte crveni luk te malo ga posolite. Kad luk skroz splasne dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršin. Dodajte sitno nasjeckanu sipu koju ste dobro očistili i oprali. U toku čišćenja pazite da ne oštetite kesicu u kojoj je crnilo sipe.Dodajte sitno sjeckanu rajčicu, zatim dodajte bijelo vino i malo vode. Kuhajte oko 40 minuta i dodajte rižu i crnilo iz sipa. Nakon 15 do  20 minuta kuhanja  rižot je gotov. Pospite naribanim parmezanom.

Naslovnica Ribolov