StoryEditorOCM
KorčulaU KORČULI

Predstavljena knjiga Bruna Šimleše "Kako zavoljeti sebe"

Piše Niko Perić
19. veljače 2020. - 08:26
U utorak navečer je u ime organizatora Gradske knjižnice Ivan Vidali ravnateljica Milojka Skokandić predstavila gosta Bruna Šimlešu, diplomiranog sociologa, poznatog hrvatskog pisca, kolumnistu, predavača, televizijskog voditelja,koji je u prostoru knjžnice predstavio svoju knjigu KAKO ZAVOLJETI SEBE.

Bruno ove godine uz 9 knjiga o ljubavi bilježi 18 godina svoje spisateljske karijere,izdvojila je ravnateljica GK Ivan Vidali, napomenuvši da su mu knjige, poput “Škole života” i “Ljubavologije”, tiskane u više izdanja i spadaju među najprodavanije knjige na hrvatskom tržištu.

Zanimljivo je spomenuti da su između 30-tak posjetitelja bila samo tri muškarca,dok su žene bile hrabrije i komunikativnije, postavljajući razna pitanja na poglavlja iz knjige.

Bruno, iako mlad (1979) ozbiljno je savjetovao odgovorima: Kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni? Kako pozitivno misliti,Kako se riješiti strahova i pomiriti se s prošlošću? Kako pronaći mir s roditeljima, neovisno o tome što vam nisu dali ono za čim ste žudjeli? Kako razviti svoju intuiciju?

Knjiga Kako zavoljeti sebe je predstavljena prošle godine na Interliberu.To je radikalno revidirano izdanje jedne prastare knjige iz prvog tečaja o osobnom razvoju 2002.godine,saznalo se od autora.Sam naslov izazvao je u Korčuli kroz razgovor s autorom brojna pitanja kako to ostvariti u životu?Iz njegove perspektive ljudi koji vole sebe ne znači da su vrjedniji od drugih,ali su vrijedni ljubavi i poštovanja. Ljubav je baza za zdrav život,a  teorijom da volite sebe, oprostite drugima, jer kad im zamjerate štetite sebi,naglasio je autor. Šimleša se također bavi individualnim savjetovanjem, a održao je i brojna predavanja. Radom s ljudima počeo se baviti još 2001. nakon što je objavio svoju prvu knjigu, ali je s vremenom prestao raditi osobne terapije zbog nedostatka vremena.Nastavljam uskoro u Ljubljani i Zagrebu,jer su spomenute radionice tražene,kaže Bruno Šimleša.

Niko Perić
 
10. svibanj 2024 11:18