StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetneprolazna ljepota

Ugledni i utjecajni Lonely Planet uvrstio Hrvatsku u top 10 svjetskih destinacija za iduću godinu. Jedan adut je iz naše županije. Pogledajte koji

Piše dv
27. listopada 2023. - 17:10
Lonely Planet opisao je Hrvatsku kao zemlju lijepe obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima kao što je DubrovnikTonči Plazibat/Cropix

Već sada mnogi u svijetu planiraju svoj idući godišnji odmor pa zato mediji i platforme koje se bave turizmom i putovanjima objavljuju popise atraktivnih turističkih odredišta za iduću godinu.

Tako je veliki i utjecajni Lonely Planet objavio svoj popis 50 najboljih svjetskih destinacija koje terba posjetiti u idućoj, 2024. godini. Na njemu se našla i Hrvatska, i to unutar prvih 10 u društvu s Mongolijom, Indijom, Marokom, Čileom, Meksikom i drugima.

image

Split, jedan od hrvatskih povijesnih gradova koji i dalje privlače svjetsku turističku klijentelu

Joško Ponoš/Cropix

Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju lijepe obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je istaknut i ulazak Hrvatske u schengenski prostor, otvaranje Pelješkog mosta te drugi infrastrukturni projekti, izvijestila je u srijedu Hrvatska turistička zajednica, prenosi Lider.

Moglo bi se očekivati da će do iduće sezone biti ponovno uspostavljen Schengenski prostor kao i da se neće dogoditi ništa nepredviđeno i štetno za turističku sezonu.

image

Pelješki most također je jedan od hrvatskih turističkih aduta

Tonči Plazibat /Cropix
23. svibanj 2024 21:02