StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRODOM IZ METKOVIĆA

Tužna vijest iz Splita: napustio nas je don Marijo Volarević

Piše metkovic-news
25. studenog 2022. - 09:20

Tužna vijest stiže nam iz Splita, preminuo je don Marijo Volarević. Bitku s teškom bolešću izgubio je sinoć u splitskoj bolnici, gdje je nažalost proveo posljednje dane svoga života, piše metković-news.

O don Mariju i njegovom djelovanju u zajednici moglo bi se puno toga ispisati, al’ ukratko bio je doktor znanosti, miljenik mladih i Torcide. Iza sebe je ostavio brojne znanstvene radove, a na splitskom KBF-u je predavao “Osnove moralne teologije” i “Socijalni nauk Crkve”.

Marijo Volarević rođen je 10. listopada 1976. u Metkoviću. Za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2003. u rodnom gradu. Nakon svećeničkog ređenja vršio je službu župnog vikara u Kaštel Lukšiću, potom službu prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, a u jesen 2005. otišao je u Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rim te na Papinskom sveučilištu Lateranu i Institutu moralne teologije Alfonsiana 2010. postigao doktorat. Bio je pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Njegovo uže područje znanstvenog istraživanja vezano je za socijalni nauk Crkve, feminizam, rodnu teoriju, bračnu i obiteljsku antropologiju. Na te je teme napisao doktorat, knjigu i nekoliko znanstvenih članaka te održao nekoliko predavanja na međunarodnim i domaćim znanstvenim simpozijima, piše metković-news.

09. svibanj 2024 09:06