StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVUGDJE JE NOSI

Pozdrav iz daleke Svete Lucije: Zahvaljujući dubrovačkom pomorcu, parčeva zastava zavijorila se na Karibima!

Piše DV
28. veljače 2024. - 15:16

Dubrovački pomorac Andrej Kalajdžić trenutno boravi na Karibima i tom prilikom se prisjetio jedne od brojnih dogodovština kakvih u pomorskom životu ne nedostaje. Kao član Facebook-grupe ‘Brodovi Dubrovnika nekad i danas‘ podijelio je zanimljivu crticu uz priloženu fotografiju koju prenosimo:

- Pozdrav iz daleke Svete Lucije. Slikano na sidrištu pod impozantnim Petit Pitonom, mladić imena Lester je prolazio sa svojim zanimljivim plovilom okićenim raznim zastavama svijeta. Zastave mu služe kao neka vrsta reklame jer ovakav prizor nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa nije ni posadu našeg broda. Mahnuli smo mu da nam priđe pa nam je objasnio kako po sidrištu kupi vreće sa smećem, prodava ribu, tropsko voće i zelene, u Hrvatskoj zakonom zabranjene, mirodije svoga kraja.

Poklonili su mu Hrvatsku zastavu koju nije prepoznao ali se već na prvi spomen Hrvatske prisjetio trijumfa na nogometnom prvenstvu u Rusiji. Zastavu Svetog Vlaha sam mu poklonio ja koji sam ujedno i jedini Dubrovčanin u posadi i koji zastavu nosim sa sobom svuda po svijetu. Živio Sveti Vlaho! - napisao je Kalajdžić.

26. travanj 2024 23:44