StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJoš se traži

Majka nestale Marijane ustupila njene poruke prije nestanka: ‘Reka mi je da me doživotno može strpat u Vrapče...‘

Piše Vinko Paić/sd
30. kolovoza 2023. - 14:27

Slobodna Dalmacija u posjedu je poruka nestale Marijane Seifert koje je razmjenjivala s prijateljicom, ali i s majkom Gordanom, a iz kojih je vidljivo da se bojala za svoj život, što je ponovila u više navrata. I jedna i druga su nam ustupile prepisku s Marijanom, želeći da se napokon dozna prava istina o njenom nestanku, piše Slobodna Dalmacija.

Doslovno mi je reka da može inscenirat da sam napravila neko sra.. i da me nema više. Samo se bojin da mi ne insceniraju nešto kako mi je prijetio. Osjećam se ugušeno i ucijenjeno, plače mi se. Bojin se na šta je još spreman. Ne virujen mu.

Provala sam bit mirna, samo me provocira. Moram nać posa, skupit pare, prodat stvari i spašavat živu glavu. Napisao mi je da san luda i da slobodno tražim rastavu jer ne može on sa mnom. Sa mnom??? - neke su od poruka koje je Marijana slala prijateljici mjesecima prije nestanka.

Majci Gordani je pak poslala poruku u kojoj je napisala: ‘Znaš da mi je reka da njegovi imaju veze da me doživotno strpa na Vrapče. Samo se želin smijat opet i bit sigurna pod ovim krovom.‘

Pobjednica regionalnog Big Brothera nestala je 27. travnja prošle godine u Zagrebu, a njezine osobne stvari, mobitel i torbica, pronađene su na Mostu mladosti. Do danas Marijana nije pronađena, nema ni pomaka u policijskoj istrazi.

Marijanina prijateljica pristala nam je dati poruke i izjave pod uvjerom da joj ne otkrivamo identitet jer je u strahu i noćima zbog svega ne spava. Ne vjeruje, kaže, da se ubila.

- Ona nije u Savi! Nakon smjene na poslu koja joj je završila u 15 sati tog je dana ostala na kavi u kafiću s društvom. Suprugu je rekla da će raditi dvije smjene. Sve se pretvorilo u cjelovečernje druženje uz alkohol, a Marijanu je jedan dečko u taksiju dopratio do ulaza u zgradu. Bilo je to oko 3 ujutro jer nije mogla sama ni u auto. Ono što sigurno znam je da bi ona, kad bi popila, bila potpuno bespomoćna. Takva sigurno nije mogla doći do mosta što je osnovni razlog zašto mi je teško vjerovati da se bacila u Savu - uvjerena je Marijanina prijateljica.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

Poznato je kako su nadzorne kamere koje se nalaze na zgradi na Savici i oko nje gdje je živjela Marijana pokazale da je ona u neko doba noći ipak sama izašla iz zgrade. Njeni roditelji ni sestre nikad nisu vidjeli tu snimku, ali im je policija opisala što se na kamerama vidi.

- Da je prošla sama, da nitko nije izišao za njom iz zgrade ni da ju je itko pratio. Da nisu gledali samo taj moment već da su gledali i prije njezinog izlaska, pola sata otkad je ona ušla i poslije da su držali još sat vremena da vide da ne bi tko za njom došao, da nije nitko za njom došao. U to gluho doba noći da nije bilo nikoga na ulici, da je sama išla s torbicom preko ramena -  rekao je otac nestale Marijane Ivo Kovačević za Provjereno prošle godine. U međuvremenu je preminuo ne saznavši što mu je bilo s kćeri. 

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

Svjedokinja s kojom je Marijana bila te večeri potvrdila je da je bila prilično pod utjecajem alkohola, ali i da je rekla da se boji ići doma. U neko doba večeri dobila je poruku od supruga koju im je pročitala.

- U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija. Nakon što je odgovorila samo na to ‘hvala ti‘, dobiva njegov poziv negdje oko pola tri u noći. I kad se javila na telefon, cijelo vrijeme je spominjala da je pusti na miru. Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da ju pusti na miru i da ona neće doći doma, da se boji. Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju - prisjetila se svjedokinja u emisiji Provjereno.

Marijanina sestra Maja Kovačević, nedavno je šokirala izjavom da je dobila anonimnu dojavu da je ubijena i zakopana na Sljemenu.

Policija je odmah odgovorila poručivši da su poduzeli sve radnje koje se koriste u traganju za nestalim osobama te da je provedena pretraga terena, uključujući i korito Save, pregledane nadzorne kamere na lokacijama na kojima se kretala te obavljeni razgovori sa svim osobama za koje je postojala mogućnost da raspolažu saznanjima o nestaloj Marijani.

Na godišnjicu nestanka Marijane Seifert, 27. travnja ove godine, njezina majka Gordana Kovačević uputila je pismo policiji izražavajući nezadovoljstvo istragom. Tada je i za Slobodnu Dalmaciju dala intervju.

image

Gordana Kovačević

 

Sasa Buric/Cropix

- Je li ona namjerno namamljena na taj most, je li netko angažirao nekoga da joj naudi, je li prisilno negdje zatvorena...? - pita se Marijanina mama. Prijetilo joj se da će nestati preko noći, kako je nitko neće naći, u lice joj se govorilo kako će se iscenirati njen nestanak i doživotno strpati na psihijatriju. Njen nam je suprug tri dana govorio kako je Marijana došla u stan, ostavila ključeve, izula se, promijenila tenisice i odmah otišla. Tek četvrti dan priznaje da su sjedili zajedno za stolom i razgovarali 10-15 minuta. Kad smo ga pitali zašto je opet izašla vani, kazao je da je išla na svježi zrak, da je to radila i u vrijeme korone - rekla nam je tada Gordana.

image

Gordana Kovačević
 

Sasa Buric/Cropix

Redakcija Dnevnik.hr-a kontaktirala je Karla Seiferta, Marijaninog supruga, koji im je rekao da nema nikakvih komentara za medije.

Pismo Marijanine majke policiji

Poštovana policijo,

danas je točno godinu dana od kada je moja kćer Marijana Seifert nestala. Razočarana sam postupkom policije prema meni, majci nestale Marijane, a također i prema samom slučaju.

Od samog početka policija nije postupala u tom slučaju kako bi trebala postupati, s obzirom na sve informacije koje su dobili, a neke uopće nisu htjeli slušati.

Čujem da je istraga o nestanku moje kćeri završena pa u tom slučaju od vas policije zahtijevam da mi se dopuste na uvid kamere o kobnoj noći kada je moja kćer nestala. Radi se o tri kamere, od izlaska moje kćeri iz zgrade stanovanja pa do Mosta mladosti.

Ako imate informacije javite se policiji

Marijana je visoka oko 167 centimetara, vitkog je stasa, ima plavu kosu i zelene oči te nekoliko tetovaža (tetovaža cvijeta orhideja na donjem djelu leđa, glava jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, policija vas moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

27. travanj 2024 22:15