StoryEditorOCM

Ispred mesnice stavio natpis koji je prouzročio lavinu bijesnih komentara. Neki su ustvrdili da je ‘mesar psihopat‘

Piše Lenka Gospodnetić/SD
29. srpnja 2023. - 16:58

Duhoviti potez vlasnika mesnice u škotskom gradu Edinburghu jamačno će se svidjeti mnogim uvjerenim balkanskim mesojedima, no sigurno ima i onih koje će naljutiti – baš kao što se dogodilo i u Škotskoj, ali i virtualnoj sferi. Naime, natpis: "Svaki dan tisuće nevinih biljaka ubiju vegetarijanci. Pomozite stati na kraj nasilju i jedite meso" je u rekordnom roku osvanuo na Facebooku i prouzročio lavinu komentara različitog tipa – u svakom slučaju, mesar bolju reklamu nije mogao dobiti, prenosi magazin Fenix.

image
/Shutterstock

Neki su ustvrdili da je "mesar psihopat", drugi su primijetili da i životinje jedu biljke, dok je jedan komentator istaknuo da – za razliku od životinja – biljke nisu osjećajne. Jedan od autora komentara je stao u obranu legitimiteta mesarskog obrta.

image
/Shutterstock

- Ti ljudi vode posao koji je u njihovim obiteljima generacijama. To ne znači da svi moramo jesti meso. Ne može biti u redu da vegeterijanci vijore svoju zastavu, a mesojedi ne mogu činiti isto – smatra jedan od diplomatski nastrojenih komentatora.

Podsjetimo, geslo vegetarijanaca je da se "ne jede ono što ima oči i roditelje", pa su u tom smislu biljke – diskriminirane, k tomu lišene volje. Bilo kako bilo, vlasnik mesnice osnovane davne 1889. godine, dobro se zabavio i "izreklamirao" svoj obiteljski obrt kroz šalu koja je, kako to već biva, nekima "ubod u sridu", drugima pak – neslana...

09. svibanj 2024 22:21