StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPA U GRUŽU

Ovo treba pogledat, ovo je jedna od velikih utakmica, važnih - istaknuo je Veselin Đuho, jugova legenda. Oglasila se kancelarija kluba, čestitala Dan žena: ‘Ulaz na utakmicu ...‘

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2024. - 11:39

Časti Jug Adriatic osiguranje za Dan žena sve navijačice besplatnim ulazom na utakmicu protiv Vasasa, a to je, istaknuo je i Veselin Đuho, jugov velikan, utakmica koju treba pogledat, jedna velikih utakmica, važnih. 

Jugaši je dočekuju bez prvog (Toni Popadić) i drugog vratara (Ivan Jurišić). U bitku za četvrtfinale Eurocupa će s dva golobrada vratara, 18-godišnjim Nikšom Brzicom i 16-godišnjim Antoanom Špilarom, ali nema bijele zastave u Gružu. Najtrofejniji hrvatski klub vjeruje kako će uz pomoć navijača, uspjeti izboriti povoljan rezultat, te u Budimpešti, 23. ožujka, za nadati se s Popadićem na vratima preskočiti velikog rivala.

Jug i Vasas su se prvi put ogledali krajem 1980. godine. Drugi ogled te sezone bio je utakmica koja je odlučila prvaka Europe, tko dobije - taj će slaviti, a Jug je u Kuparima slavio s 8:2.

- To se ne zaboravlja - rekao je Đuho, jedan od igrača koji su 7. prosinca 1980. godine, nakon te pobjede, podigli pokal prvaka Europe. Vesko je 2001. i kao trener odveo Juga na krov Europe...

Naravno, podsjeća i dvostruki olimpijski pobjednik, znao je i Vasas biti bolji. Dobio je polufinale Kupa pobjednika kupova 1994. godine. Mi pak pamtimo 2008. godine i Jugov trijumf u polufinalu završnog turnira europske Lige prvaka u Barceloni. Prije toga izbacivanje Vasasa u četvrtfinalu Lige prvaka...

Vasas je trenutno druga momčad mađarskog prvenstva, s trojicom reprezentativaca Srbije u svojim redovima (Strahinja Rašović, Nikola Dedović i Sava Ranđelović), s nekoliko bivših i povremenih mađarskih reprezentativaca (Bence Batori, Krisztian Bedo, Marton Levai, Gergely Burian...). Vodi ih Slobodan Nikić, trofejni reprezentativac Srbije. Nikić je vlasnik dvadeset zlata s reprezentacijom!

image

Svjetski prvak Marko Žuvela i brončani Sergi Cabanas

Tonči Vlašić/

Ali, ima i Jug svoje adute. Četiri zlatna iz Dohe (Marko Žuvela, Franko Lazić, Filip Kržić i Rino Burić), brončanog sa SP-a, a zlatnog sa SP-a Španjolca Sergi Cabanasa, američki top Hannesa Daubea, povratnika u matični klub, Jacoba Merčepa. Naravno, Mara Jokovića, najtrofejnijeg hrvatskog igrača svih vremenu. Ima Vjeka Kobešćaka na klupi.

Utakmica u Gružu, prvo poluvrijeme Jug Adriatic osiguranje - Vasas, počinje u 19 sati.

27. travanj 2024 04:05