StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Nije bilo dileme, pet pogodaka, asistencije, te igra u obrani - Dubrovčanin igrač utakmice u prvoj pobjedi Australije na SP-u

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2024. - 14:43
Dubrovčanin Jacob Merčep, reprezentativac Australije - igrač utakmice u pobjedi protiv Južne Afrike 29:7Tonči Vlašić

Srijeda u Dohi počela je pobjedom Francuske protiv Kine 16:9, dakle, Vjeko Kobešćak, jugov trener, protiv Grčke će u petak loviti prvo mjesto u skupini ‘B‘ i izravan plasman u četvrtfinale. On je s Francuskom bio na startu uspješnija od Brazila. Ukoliko ne uspije protiv aktualnih svjetskih i olimpijskih doprvaka, čeka ga treći iz skupine A, a to bi trebala biti Australija.

U skupini ‘C‘ Amerikanci su svladali Japan 16:9 (Jugaš Hannes Daube postigao je dva pogotka) te stigli do prve pobjede. Na startu su poraženi na peterce od Crne Gore, dok je četvrti sudionik skupine Srbija, koja je, kao i sad Amerikanci, dobila Japan sa sedam razlike (17:10).

Australija se u prvoj utakmici 2. kola u našoj A skupini poigrala s Južnom Afrikom (29:7). Naslov igrača utakmice ponio je Dubrovčanin Jacob Merčep, koji je postigao pet pogodaka, imao nekoliko asistencija, krao je lopte i blokirao šuteve suparnika. Merčep, kojem je sutra 26. rođendan, vraća se u Jug Adriatic osiguranje, te će u nastavku klupske sezone biti na raspolaganju Kobešćaku.

image

Jacob Merčep (Australija)

Tonči Vlašić/
image

Jacob Merčep (Australija)

Tonči Vlašić/
image

Jacob Merčep (Australija)

Tonči Vlašić/
image

Jacob Merčep (Australija)

Tonči Vlašić/

Hrvatsku danas čeka ogled protiv Španjolske, 17 sati po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a. Treći put smo suparnici ove godine. Na EP-u naši su slavili na peterce u Dubrovniku 4. siječnja, u Zagrebu je 16. siječnja Španjolska bila bolja u finalu s 11:10. Mi smo na startu SP-a u ponedjeljak dobili Australiju, a Španjolska je imala lakši trening protiv Južne Afrike.

Prije nas i Španjolaca bit će super zanimljivo u skupini ‘C‘ (Srbija i Crna Gora od 15.30 sati), a nakon u skupini ‘D‘ (Mađarska i Italija od 18.30 sati). Dakle, zadnje dvije utakmice dana su repriza zadnjeg dana EP-a (Italija je dobila Mađarsku za broncu 12:7, a mi smo izgubili finale od Španjolske).   

31. svibanj 2024 18:02