StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE

Jugašice dobile Buru u Gružu, te su stigle na korak do pobjedničkog postolja

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2024. - 00:42

Dobile su Jugašice prvu utakmicu razigravanja za treće mjesto s 15:13 protiv splitske Bure. Traži se odgovor na pitanje tko će uzeti broncu u domaćem prvenstvu, kao i tko će biti prvak, a tu je splitski Jadran bio na startu bolji od zagrebačke Mladosti u svom Poljudu s 12:11.

Ne uzima se u obzir pogodak razlika, već se broje pobjede, a dvije trebaju za konačni uspjeh i u jednom, i u drugom dvoboju. U prvoj utakmici, kad se pogleda koliko je tko postigao pogodaka, Jugašica Nika Alamat je bila prvi strijelac s osam pogodaka. S po dva pogotka uspjehu dubrovačke ekipe doprinijele su Nina Jazivin, Lući Mojaš i Mara Moretti, dok je jedan pogodak postigla Petra Ivaniš. Zatim, Lana Korać je u uspjeh ugradila dvanaest obrana, a nije ni ovaj put moglo bez Nee Matičević, Kristine Hanzijer, Elvire Plećaš, Iskre Antunović, Mare Fox, Vjere Bulajić, Ramone Popović i Eme Hanze.

image

Nika Alamat (Jug)

Tonči Vlašić/

Ekipa trenera Siniše Zonića, kojem pomaže Martina Nadilo, stigla je tako, računajući i nastup u kupu, do devete ovosezonske pobjede, a ovo je bilo njena sedamnaesta utakmica ove sezone. Još jedna, deseta, treba za povratak na pobjedničko postolje.

Druga utakmica protiv Bure igra se u Splitu, u nedjelju, 26. svibnja, a eventualna treća utakmica, majstorica, bila bi u Gružu u utorak, 28. svibnja.

01. lipanj 2024 22:23