StoryEditorOCM
NogometIZVAN STROJA NAKON 300 UTAKMICA

Profesor ga je operirao prije nego je odletio s ‘Vatrenima‘ na SP, Ante Ivanišević na putu povratka: ‘Nećemo forsirat, te sam već...‘

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2022. - 18:43

Čekao je na operaciju od ljeta. Gledao svoje s tribinama.

- Nema gore stvari - kratko će o tome. Ante Ivanišević je prošle sezone odigrao 33 od 34 prvenstvene utakmice za GOŠK Dubrovnik 1919., a ove...

- Ha, nijednu jer sam se ozlijedio uoči početka sezone – sliježe ramenima 28-godišnji Dubrovčanin. Nikad do jučer izvan stroja, a danas mjesecima daleko od povratka na teren.

Saša Janković je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije. Specijalist ortopedije s dugogodišnjim iskustvom na području sportske medicine. Ante je došao u prave ruke, te mu nije zbog toga bilo teško čekati.

Neki dan su ga nazvali, Janković je imao slobodan termin. Može li doći na operaciju? Odgovorio je potvrdno. Sve je proteklo u najboljem redu. Sad je doma. Nema vanka.  

- Ponte imam skinut 22. studenog. Profesor je super zadovoljan. Da, sve je baš dobro prošlo.

Ante ne može bez lopte, i u pauzi između prvenstva je jurio za njom, tako je od kad zna za sebe, ali tako je bilo do ovogodišnjeg Čokolina i finala na male bare. Tad je sve pošlo po zlu.

- Mislio sam nije ništa, proći će za koji dan. Nije prošlo, i onda sam napravio ‘magnet‘. Tad je bilo jasno kako nije da nije ništa.

Puknuće križnog ligamenta i poprečnog lateralnog meniskusa.

- Eto, imao sam sreću doći do profesora Jankovića, i napraviti operaciju prije nego je otišao s ‘Vatrenima‘ na put.

Kad će Ante opet na teren?

- Bude li sve ok, mogao bi u svibnju, zadnja dva, tri kola, ali nećemo forsirat, te sam već prekrižio ovu sezonu. Ništa od nje. Želja je biti spreman za iduću sezonu – priča Ante, koji je u drugom razredu osnovne škole došao prvi put na trening nogometa. Dočekao ga je tad u Gospinom polju Marino Beletić.

Vrlo brzo nakon toga je trebao donijeti dvije slike, napraviti liječnički, i 2003. godine je udaren pečat na njegovu prvu registraciju. Klub GOŠK. Osma godina u mlađim uzrastima. Debi za prvu momčad imao je na startu sezone 2011./12. u južnoj skupini Treće HNL protiv Uskoka na Lapadu. Rezultat 5:0, a Ante strijelac za 3:0.

image

Ante Ivanišević (GOŠK) protiv Neretvanca u sezoni 2012./13.

Tonči Vlašić/

Jedanaest sezona ukupno je proveo u prvoj momčadi. Najveći uspjeh je vezan za Kup Hrvatske. Četvrtfinale protiv Lokomotive. Uzvrat u Maksimiru. Ukupno je odigrao više od 300 utakmica za prvu momčad. 

Josip Papić ga je stavio na veznog još u kadetima, zatim u juniorima te u prvoj momčadi. Milan Petrović ga je koristio gdje je trebalo pomoći, kod Frane Lojića je bio na stoperu...

I tako, Ante non stop na Lapadu. Iduće godine će biti dva desetljeća od prve registracije. 

- Sreća da je sad počinje Svjetsko nogometno prvenstvo, pa ćemo pogledat, ha, a sve utakmice. Taman da prođe ovo vrijeme dok ne budem mogao početi s terapijom. Potom ćemo, početkom iduće godine, opet polako na Lapad, a nadam se iduće sezone ponovno u borbu za bodove – poželio je Ivanišević.

10. svibanj 2024 13:53