StoryEditorOCM
NogometSTADION U KRANJČEVIĆEVOJ

Frano Vlašić, 17-godišnji Župljanin, do jučer na utakmicama kadeta, a danas seniorski debi u HNL-u!

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2023. - 18:15

Pamtit će se 11. ožujka 2023. godine. Frano Vlašić iz Župe dubrovačke je imao debi u HNL-u. Protekle jeseni je igrao kadetsku Prvu ligu, bio najbolji strijelac u dresu Sesveta, izborio sa 14 pogodaka dres U17 reprezentacije i u svom debiju postigao pogodak u 2:0 pobjedi protiv Crne Gore, a zatim je ove zime potpisao profesionalni ugovor te se našao na treninzima s prvom momčadi Slaven Belupa.

Prije neki dan, 25. veljače, taman na 17. rođendan, trener Farmaceuta Zoran Zekić ga je prvi put uvrstio u zapisnik utakmice, te je bio na klupi kad je Slaven Belupo dobio na Kantridi Rijeku s 1:0. S klupe je odgledao i kup utakmicu protiv Rudeša (2:0 i plasman u polufinale), zatim prvenstveni remi s Goricom 1:1, a sad je kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ušao u posljednjim trenucima utakmice umjesto Matea Kocijana.

Lokomotiva je bila uspješnija s 1:0, autogol početkom nastavka je odlučio. Unatoč porazu, Župljanin, koji je u karijeri nosio prvo dresove mlađih uzrasta Župe dubrovačke, Nogometne akademije Libertas i GOŠK Dubrovnik 1919., neće zaboraviti utakmicu 25. kola HNL-a i svoj seniorski debi!.

02. lipanj 2024 07:05