StoryEditorOCM
KošarkaBRAVO!

Nema boljih u državi, djevojčice Raguse prvakinje Hrvatske do 13 godina. Barbara Skaramuca MVP!

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2024. - 15:35

Imale su težak put do završnog turnira, a kad su na njega došle, čekao ih je domaćin. Mursa je u polufinalu dugo, dugo vodila, Ragusa je bila blizu, a na kraju serijom 4:0 stigla do preokreta i pobjede 55:54. U drugom polufinalu je Dugopolje bilo bolje 61:50 od Virovitice, a danas je ekipa trenerice Alma Majstorović dobila Dugopolje sa 67:53, te osvojila naslov. Mursa je uzela broncu (75:45 protiv Virovitice).

Tri igračice Raguse su u finalu ostvarile ‘double double’. Prvo ime dvoboja za zlato bila je Barbara Skaramuca s 23 koša, 15 skokova, 8 asistencija i 6 ukradenih lopti. Taira Dragojević Škaljić, koja je bila najbolja u polufinalu, dodala je 21 koš, 11 skokova, 3 asistencije i blokadu, a Nika Koprivica 18 koševa, 12 skokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti. Još su u utakmici odluke o prvaku pogađale Greta Preljević (3 koša, 8 skokova, 2 asistencije) i Tia Tokić (2 koša), a zlato je nakon finala i oko vrata Marie Golubović, Meri Čolović, Francesce Pecotić, Karle Curić, Leone Curić, Franke LučićSonje Makivić, Kiara Maslać, a do Final 4 je igrala i Helena Franušić. 

Posljednjih godina nižu mlađi uzrasti uspjehe, kao i prva ekipa. Nema godine kako se najmanje jedna uzrasna kategorija nije osvojila medalju na državnom, a bilo je godina kad ih sup o dvije, tri bile na pobjedničkom postolju.

Djevojčice do 13 godina nastavile su taj niz!

Barbara Skaramuca je izabrana za MVP prvenstva.

image

Barbara Skaramuca (Ragusa)

Tonči Vlašić/
02. lipanj 2024 15:42