StoryEditorOCM
KošarkaRADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA

Dubrovnik je imao sjajnog Petra Dubelja, ali nije u Gospinom polju uspio iskoristiti priliku, ‘Vukovi‘ s Tuškanca nastavili svoj niz

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2023. - 20:02

Dubrovnik – Cibona 77:84

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 900. Suci: Martin Vulić, Gordan Terlević i Ante Bralić.

DUBROVNIK: J. Vujičić (8), Popić, Klarić, Džajić, Dubelj (37), Guštin, Vodopija (7), F. Vujičić (11), Levi (10), Miović, Lazić, Cvitković (4). Trener: Ivan Perinčić, pomoćnici: Željko Vreća i Husnija Habul.

CIBONA: Vuković (15), Radovčić (16), Perasović (16), Majcunić (18), Pavković (6), Aranitović (13), Ferdeber, Bandov, Krizmanić, Golemac. Trener: Jakša Vulić, pomoćnici: Bariša Krasić i Marko Proleta.

Četvrtine: 19:18, 22:33, 17:17, 19:16.

image

Košarkaši Dubrovnika uoči utakmice s Cibonom u Gospinom polju

Tonči Vlašić/

Dubrovnik – Cibona 77:84 u Gospinom polju, te nakon 8. kola FAVBET Premijer lige Dubrovnik ima 4/4, a Cibona 7/1. Nakon Splita pobjedu je iščupao u Dubrovniku još jedan hrvatski velikan, Cibona.

S obzirom na situaciju u kojoj se nalaze ‘Vukovi’ s Tuškanca, Dubrovnik je imao veliku priliku za povijesnu pobjedu, prvu protiv jednog kluba koji je u svojoj povijesti bio prvak Europe. Ali, tko zna, možda je upravo ta činjenica bila ovaj put teret, koji je rezultirao brojnim greškama.

Šteta, toliko puta je Dubrovnik bio blizu, i to nakon što je početkom nastavka Cibona imala najveću prednost - 15 koševa (56:41). U zadnjoj četvrtini na esmaforu je 69:73, te 71:75. Petar Dubelj je bio sjajan, 37 njegovih koševa. Pogodio je 5 od 6 šuteva za dva, 7 od 11 za tricu, te 6 od 7 slobodnih bacanja, plus imao 4 skoka, 4 asistencije...

image

Petar Dubelj - najbolji igrač Dubrovnika protiv Cibone

Tonči Vlašić/

Cibona igra takoreći sa samo pet igrača (ne može još koristiti igrače koje je dovela ovo ljeto), ali ni kvalitetniji sastavi od Dubrovnika nisu uspjeli to iskoristiti. Jedino je Cibonu ove sezone dobio aktualni prvak Zadar u Zagrebu, i to 1. kolu.

image

Josip Popić (Dubrovnik) i Domagoj Vuković (Cibona)

Tonči Vlašić/
image

Filip Vujičić - 11 koševa protiv Cibone u porazu 77:84

Tonči Vlašić/

- Čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi. Bili su pametniji od nas u pojedinim dijelovima utakmice, koju smo izgubili u drugoj četvrtini. Odigrali smo je premekano, dopustili Ciboni da igra lagano i postigne 33 koša, što je previše. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Imali smo neke prilike doći još bliže, ali preiskusna je to ekipa. Iako igra sa samo pet igrača, jako pametno igraju i kažnjavaju svaki tvoj propust, Ovo je opet za nas škola. Mogli su moji igrači vidjeti kako je igrati protiv stvarno dobrih igrača, te na jednom višem nivou. Žao mi je što smo odigrali tako loše drugu četvrtinu u kojoj je Cibona napravila razliku, a to se pokazalo ključnim – rekao je Ivan Perinčić, trener Dubrovnika.

- Prvo, hvala domaćinu na gostoprimstvu. Ugodno je uvijek igrati u Gospinom polju, još u ovakvoj atmosferi, u  punoj dvorani. Znali smo kako nas čeka teška utakmica jer Dubrovnik ima kvalitet, igra timsku košarku, kao momčad su stvarnom dobri, a to potvrđuju njegovi rezultati. Uz to Dubrovnik ima Filipa Vujičića, koji je bio MVP mjeseca listopada. Nismo bili dovoljno agresivni u prvoj četvrtini, poslije kad smo dignuli agresivnost stekli smo prednost, koja se pokazala ključnom – naglasio je Jakša Vulić, trener Cibone.  

image

Jakša Vulić, trener Cibone

Tonči Vlašić/

ZADAR PA ALKAR

Poredak: 1. Zadar 8/0, 2. Dinamo Zagreb 7/1, 3. Cibona 7/1, 4. Split 5/2, 5. Cedevita Junior 4/4, 6. Dubrovnik 4/4, 7. GKK Šibenika 3/5, 8. Škrljevo 2/6, 9. Dubrava 2/6, 10. Zabok 2/6, 11. Alkar 2/5, 12. Bosco 1/7. 

Dubrovnik je u 9. kolu, 19. studenog, gost Zadra, a zatim dočekuje Alkar...

image

Dubrovčanin Marko Proleta je uz trenera Jakšu Vulića na klupi Cibone

Tonči Vlašić/
image

Javon Levi (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Ivan Vodopija (Dubrovnik) i Domagoj Vuković (Cibona)

Tonči Vlašić/
image

Pogled prema semaforu - Jakov Vujičić (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Petar Dubelj (Dubrovnik) ispred mikrofona i kamere DUTV-a

Tonči Vlašić/
image

Željko Vreća, pomoćni trener Dubrovnika

Tonči Vlašić/
image

Predstavljanje momčadi - Dubrovnik

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Cibona

Tonči Vlašić/
image

Ivan Perasović (Cibona)

Tonči Vlašić/
image

Ivan Vodopija i Petar Dubelj (Dubrovnik) pokušavaju zaustaviti Domagoja Vukovića (Cibona)

Tonči Vlašić/
image

Krešimir Radovčić, kapetan Cibone

Tonči Vlašić/
image

Bitka pod košem: Dubrovnik - Cibona

Tonči Vlašić/
image

Javon Levi, Petar Dubelj, Ivan Vodopija...

Tonči Vlašić/
23. svibanj 2024 16:39