StoryEditorOCM
ZabavaLaganiji ritam

U vrućim noćima teško je ostvariti kvalitetni san, ovo su savjeti kako izdržati dan nakon slabo prospavane noći

Piše DV
26. srpnja 2023. - 15:18
Ako smo večer prije lošije spavali, treba paziti na koji ćemo način provesti sutrašnji dan (ilustracija)/Shutterstock

Visoke temperature koje vladaju teške su i danju, a posebno se čine nezgodnima noću. U takvim uvjetima teško je zaspati i ostvariti kvalitetan san. A kada je čovjek nenaspavan, teško je izdržati zahtjevni dnevni ritam.

Ipak i toga dana moramo paziti kako se ponašati da izdržimo i osiguramo iduću mirnu noć.

Na prvom mjestu, ne treba pretjerivati s kavom. Previše kofeina može izazvati glavobolje i dodatno pojačati osjećaj umora. Treba se paziti i previše šećera, odnosno da se ne pretjeruje sa slatkišima. Oni će možda kratkoročno podići razinu energije, ali ona će naglo i pasti. Zato treba birati zdravije energetske izvore, poput ušećerenog voća i orašastih pločica, piše Novi list.

image

Vrlo je važno da se ne pretjeruje s kavom (ilustracija)

Afp

Treba pripaziti i na dovoljan unos tekućine jer se dehidrirana osoba brže umara. Tijekom dana kada smo premalo spavali, treba popiti minimalno 2,5 litre vode. Ako se ukaže prilika, tijekom takvoga dana bilo bi dobro i odspavati 20 do 30 minuta. I zadnje, ali ne najmanje važno, toga dana ne bi se trebalo forsirati, nema te obaveze koja se ne može preskočiti, kao što je trening ili večernje druženje. Raniji i mirniji odlazak u krevet trebao bi nadoknaditi san izgubljen prethodne večeri da bismo dan poslije mogli odgovoriti dnevnim izazovima. I tada bi se trebalo držati gore navedenih savjeta, ne pretjerivati s kavom i slatkišima te piti dovoljno vode.

28. travanj 2024 01:13