StoryEditorOCM
ZabavaVELIKO FINALE SPLITSKOG FESTIVALA

Luka Nižetić pobjednik je publike, mlada Lorena Bućan oduševila stručni žiri, Marko Bošnjak osvojio treće mjesto stručnog žirija i najbolji je debitant s ‘Pjesmom za kraj‘ autorsko djelo Vlaha Arbulića

Piše dv
4. srpnja 2022. - 01:28

Kad se rodiš usrid Splita ti si odmah prvak svita... - zapjevao je Luka Nižetić pobjedničku pjesmu gotovo pola sata nakon ponoći po objavi pobjednika 62. Splitskog festivala. Prvu je nagradu, ali stručnog ocjenjivačkog suda, dobila  je Lorena, također zapjevavši još jednom pobjedničku pjesmu.

Lorena Bućan osvojila je i drugu nagradu publike, dok je treća prema ukusu publike Danijela Martinović. Druga nagrada ocjenjivačkog suda pripala je Marku Kutliću, a treća Marku Bošnjaku.

Nagrada ZAMP-a i Hrvatskog društva skladatelja za najizvođeniju pjesmu s prošlog festivala pripala je Neni Belanu za Bambinu miu. Marko Bošnjak je najdebitant, nagrada za najbolji aranžman pripala je Hrvoju Domazetu, a ona za najbolju interpretaciju Stjepanu Lachu.

Dijaspora je najviše glasova dala Mladenu Grdoviću i pjesmu "Vilo moja sva u bilom". Za najbolju pjesmu festivala prema odabiru medijskog žirija nagrada je pripala Loreni Bućan. Najcjelovitije djelo ono je koje je izveo Ivo Perkušić.

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu  predstavljeno je  25 novih pjesama, prema odabiru žirija među čak 300 pristiglih skladbi.

Festivalsku večer vodili su Doris Pinčić i  Duško Ćurlić.

U publici je bio  i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 

23. svibanj 2024 11:30