StoryEditorOCM
Dalmacija110. rođendan Autokluba 'Split'

'Majka svih susreta' u Splitu okupila obožavatelje oldtajmera i off road vozila: pogledajte spektakularne scene na Poljudu

11. studenog 2017. - 16:57

Svi oni koji su subotnje jutro željeli začiniti s malo adrenalina, svakako nisu pogriješili ako su došli na Poljud, gdje je na vanjskom istočnom dijelu stadiona Autoklub "Split", uz prigodan program, slavio 110. obljetnicu rada i postojanja.

U suradnji s predstavnicima auto-moto klubova iz cijele Dalmacije, organizirano je ovo okupljanje pod nazivom "Majka svih susreta Split – 2017.", kao i natjecanja na kojima je sudjelovalo oko 200 automobila i 80 motocikala, od kojih su većina bili oldtajmeri te off road i karting vozila.

Ovo je bila odlična prigoda da vlasnici ovih posebnih vozila razmijene iskustva oko brige za svoje limene ljubimce, što je i cilj ovog druženja, kako je to za "Slobodnu "istaknuo Stanko Smodlaka, predsjednik Autokluba "Split", koji djeluje u sklopu krovne organizacije Hrvatski autoklub (HAK) i koji broji 5000 članova.

– Želja nam je također da kroz ovu manifestaciju ljudima približimo naše usluge i službe. Možemo se pohvaliti činjenicom da će vozilo nekog od naših klubova na mjesto kvara doći u roku od 15 minuta, bilo gdje u Hrvatskoj – pohvalio nam se Smodlaka.

Osim što su se zaljubljenici u automobile mogli diviti brojnim izloženim primjercima oldtajmera, od kojih izdvajamo ford iz 1933. godine, star čak 84 godine, u sklopu obilježavanja ove obljetnice malo hrabriji posjetitelji su mogli isprobati simulator prevrtanja, dok je posebna atrakcija bila drift vožnja.

Iza spretnih vozača koji su se "okretali na ručnu" doslovce se dimilo, jer se ovakvim načinom upravljanja vozilom "prže gume", a to je, znaju upućeni, glavna poanta cijele priče.
 

 


Bilo je tu još i vožnji spretnosti i off road vožnji, koje su zaokupile pažnju publlike.

Kako znamo, obilježavanje 110. godišnjice Autokluba "Split" počelo je još 20. listopada, kada je svečano otvoren obnovljeni školski poligon.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 17:48