Splićani se iz sezone u sezonu sve više osjećaju kao turisti u vlastitom gradu. 'Uživanje u svakodnevici', koje uz povijesnu baštinu strancima prodajemo kao najvažniji proizvod, u mjesecima kad smo više destinacija a manje grad, pretvorilo se u svakodnevno provjeravanje cjenika čak i na mjestima koja su donedavno bila oaze domaćeg svijeta jer su otvorene tijekom 12 mjeseci.
No to neće biti tema ovog teksta. Koliko god nam se turizam upleo u mantru 'ko ovo more platit', činjenica je da Split dobiva sve više ugostiteljskih objekata kojih se ne bi posramila niti jedna svjetska metropola.
To što će vam u nekima od njih odbiti poslužiti čašu vode i ponuditi tek bocu flaširane, ne umanjuje činjenicu da milijuni uloženi u ugostiteljstvo mijenjaju lice grada nabolje.
Krećemo od...
StoryEditorOCM
Splitugostiteljski bum
Split zimi spava, ali sezonu dočekuje spreman: grad je pun novih kafića, restorana i klubova, a ovo su 'in' mjesta ovoga ljeta
19. lipnja 2017. - 10:30
st00
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?