StoryEditorOCM
Dalmacijafešta na Pujnakama

Kerum dijelio žute kese, na igralištu se nije krilo oduševljenje: 'Puno je on nama pomoga kad je god tribalo!'

30. svibnja 2017. - 00:18

- Žele, kralju, Žele, kralju - gromko su pozdravljali Željka Keruma stanovnici Pujanki, koji su se večeras u velikom broju okupili na pučkoj fešti na kotarskom igralištu kako bi dali podršku svom omiljenom političaru i kandidatu za gradonačelnika. 

Zahvalio im je na podršci, te obećao kako će, kao i ostale gradske kotareve, unaprijediti i Pujanke, te napraviti brojne preinake, neovisno u ishodu izbora.

- Pujanke su kotar u kojemu mi svakako planiramo zasukati rukave. Plan nam je pobrinuti se i za ostale kvartove, posebice kad su u pitanju dječji vrtići. Trebamo omogućiti što veći broj vrtića, jer je puno djece koji nisu u financisjkoj mogućnosti plaćati i sigurno ćemo se pobrinuti za njih. Vrtići na Kili, Šinama i Pujankama su neophodni. Ista stvar je i sa školama. Pobrinut ćemo se da sve omogućimo djeci i to uopće nije upitno - kazao je Željko Kerum, dodavši kako Grad ima veliki potencijal, te da se za ovakve projekte novca ima.

Osim dobre volje, pjesme i plesa, na košarkaškom igralištu u blizini Osnovne škole „Pujanke“, nije nedostajalo ni dobre spize ni pića. 

Prigodno su se dijelile i svima poznate, žute plastične vrećice „Kerum“, dok se HGS-ov kandidat za splitskog poteštata pobrinuo da se djeci dijele iste takve, napunjene slatkišima. Njihovoj sreći nije bilo kraja, a Željko Kerum se rado s njima i fotografirao.

- Na prvom mjestu je biti čovjek, a ja jednako poštujem sve ljude i pobrinuti ću se da svima bude dobro. Volim ljude i neka se svi lipo zabave na fešti - dodao je.

Za štimung je bila zadužena skupina „Best“, a pjesmi se pridružio i sam Kerum.

- On je ljudina! Ako Bog da, on će opet bit gradonačelnik i onda će nan svima bit dobro. Puno je on nama pomoga kad je god tribalo. Najbitnije je bit čovik, a on to je i zato ga i volimo - kazali su dobro raspoloženi prijatelji Gojko i Neven.

Bez troškova za kampanju

Kerum nije imao troškova za kampanju - takav zaključak može se izvući iz izvješća što ga je HGS zbog zakonskih odredbi objavio na svojoj internetskoj stranici. 

U dokumentu koji se odnosi na razdoblje od 13. do 26. svibnja, Željko Kerum nije iskazao troškove za izbornu promidžbu. U isto vrijeme, dobio je samo jednu donaciju vrijednu 10.000 kuna, od tvrtke „Prokurator“, i to za marketinške usluge. 

Iza tvrtke inače stoji Nikola Matić, koji je preko svoje tvrtke „National“ dobio koncesiju za Bene, koja je potom je slučajno ili ne, prešla u ruke Kerumova nećaka Igora Sapunara. Andro Krstulović Opara izvijestio je da je u istom razdoblju na promidžbu potrošio 371.500 kuna, a od donatora je dobio 172.500 kuna.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:39