StoryEditorOCM
Dalmacijaprirodni biser

Vijest se odmah proširila cijelom Imotskom krajinom: proradili izvori u Modrom jezeru!

17. prosinca 2017. - 13:03
IMG-20171217-WA0008b

Proradili su noćas izvori u imotskom prirodnom biseru Modrom jezeru. Vijest se odmah proširila cijelom Imotskom krajinom i razveselila Imoćane, koji su se već naveliko zabrinuli.
Naime, upravo ovih dana navršila su se puna tri mjeseca kako je presušilo jezero. Nikada tako dugo nije bilo bez vode. I tradicionalna nogometna utakmica Vilenjaka i Vukodlaka nikada prije nije datumski odigrana (8. listopada). Već jutros vidljivi su učinci dolaska vode iz zapadnih i sjeverozapadnih izvora na njegovom dnu. Očito, posljednje obilne kiše (samo u Imotskom u 48 sati oko 80 litara na četvorni metar) učinile su svoje pa se jezero puni vodom.
- Vjerujte, bili smo svi zabrinuti. Plašili smo se da voda neće doći. Što ti je Imotski bez Modrog jezera?! Ništa - veli nam veliki zaljubljenik u jezero Mili Đuka.
Inače, voda s vodovoda iz kojega se opskrbljuje pitkom vodom 98 posto pučanstva Imotske krajine nema bakteriološkog onečišćenja i zdrava je za piće, no stručnjaci zbog zamućenosti ipak prije uporabe preporučuju prokuhati vodu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:25