StoryEditorOCM
DalmacijaSloga na škoju

SDP i HDZ zajedničkim snagama 'srušili' nezavisne: Ovo nije koalicija!

15. prosinca 2017. - 11:05

Zahvaljujući suradnji SDP i HDZ u Bolu na Braču je prihvaćen proračun za 2018. godinu u iznosu od 24,8 milijuna kuna. U klupama Općinskog vijeća sjedi 11 vijećnika, a za taj temeljni financijski dokument ruke je podiglo 6 vijećnika, četiri iz redova SDP i dva iz HDZ-a dok su četiri vijećnika iz tri Nezavisne liste bili protiv i jedan suzdržan.

Čelnici SDP i HDZ zanijekat će da se radi o koaliciji već će pojasniti kako se rado o suradnji za dobrobit Bola i njegovog još bržeg razvoja.

Tako je nakon završetka lokalnih izbora u lipnju na prijedlog SDP za predsjednika Općinskog vijeća izabran vijećnik HDZ Matko Baković koji je ujedno i čelnik te stranke u Bolu. Ta suradnja je izglasavanjem proračuna „preskočila“ prvu ozbiljniju prepreku.

Predstavljajući proračun Općinski načelnik Tihomir Marinković (SDP) je kazao da je ambiciozan i razvojan te na tragu neprestanog brušenja turističke ponude i poboljšanja kvalitete življenja.

U gradsku blagajnu stići će rekordnih 24,8 milijuna kuna od čega će se za javne potrebe u predškolskom odgoju izdvojit 3,6 milijuna, za gradnju objekata i uređenje komunalne infrastrukture 3 milijuna dok će bolskom DVD pripasti više od 2 milijuna kuna.

Na proračun je podneseno pet amandmana, a među njima bio je i zahtjev oporbenog vijećnika Tončija Buljana koji je tražio je da se osiguraju sredstva za podjelu besplatnih knjiga svim osnovcima. Amandman nije prošao uz obrazloženje predlagača proračuna kako će se knjige kupiti samo onima koji su u financijskim poteškoćama i problemima, a na temelju prethodnog mišljenja nadležnih socijalnih službi.

Na počeku sjednice načelnik Marinković upoznao je članove Općinskog vijeća s odlukom Skupštine splitsko –dalmatinske županije koja je na prijedlog župana Bobana općini Bol dodijelila pravo na korištenje i upravljanje plažom Zlatni rat.

On je tu odluku pozdravio i najavio projektiranje novih rješenja u prostoru plaže „Zlatni rat“ koji će biti usklađeni sa zahtjevima nadležnih državnih tijela glede zaštite prirode, krajolika i pomorskog dobra.

I to je potvrda, prisnažio je Marinković, da nitko bolje od domicilnog stanovništva, ne može upravljati i gospodariti plažom „Zlatni rat“ bez koje Bol nikada ne bi bio ono što jeste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:22