StoryEditorOCM
Dalmacijamukte svima

Vlada ukinula tunelarinu kroz Biokovo! Od Nove godine više se ne naplaćuje tunel Sv. Ilija

Piše PSD
13. prosinca 2017. - 18:27

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prestanku  naplate cestarine kroz tunel Sveti Ilija koji spaja Dalmatinsku zagoru i obalu. Kako je odlučeno danas u Zagrebu, tunelarina prestaje važiti zadnjeg dana ove godine, dakle za neka dva tjedna, a od tada će se automobilima moći besplatno voziti važnom prometnicom.

"Odluka o naplati cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija (na državnoj cesti DC 532), donesena je u svrhu osiguravanja financijskih sredstava održavanja samog tunela, kao i povrata troškova nastalih njegovom izgradnjom, budući da je izgradnja tunela Sveti Ilija financirana najvećim dijelom iz kredita.

Uzimajući u obzir teške gospodarske prilike stanovništva tog područja, Splitsko-dalmatinska županija je predložila ukidanje cestarine na korištenje tunela Sveti Ilija, prvenstveno da bi se lokalnom stanovništvu olakšalo kretanje, te samim tim potaknula njihova gospodarska djelatnost, što bi doprinijelo i demografskom oporavku područja Imotske krajine.

Zbog navedenih razloga Vlada Republike Hrvatske ovom Odlukom stavlja izvan snage Odluku o uvođenju naplate cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija. Primjenom ove Odluke upravljanje i održavanje tunela Sveti Ilija preuzet će društvo Hrvatske
ceste d.o.o.", stoji u službenom objašnjenju Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:19