StoryEditorOCM
Dalmacijastiže i mraz

Mosor osvanuo pod snijegom, meteorolozi ga najavili i u unutrašnjosti Dalmacije: pokoja pahulja će pasti i u dolini Neretve

Piše PSD
3. prosinca 2017. - 10:56

U subotu je probleme uzrokovala bura, a u nedjelju će, osim bure, biti i drugih zimskih "radosti", i to ne samo u gorju, nego i u Dalmatinskoj zagori iza Biokova, a i u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana bit će kiše, ponegdje i obilnije, praćene grmljavinom. Bit će još hladnije nego u subotu, a mnogima će vjerojatno povoljna okolnost biti poslijepodnevno slabljenje bure. Razvedravanje u ponedjeljak neke će razveseliti, ali ne i one u unutrašnjosti koji ne vole minuse, piše HRT.

U Dalmaciji će biti umjereno do pretežno oblačno, duž obale mjestimice s kišom, prema jugu prijepodne još i obilnijom, uz grmljavinu. A u unutrašnjosti Dalmacije očekuje se susnježica i snijeg, osobito u Zabiokovlju, gdje ga mjestimice može pasti i podosta. Umjerena i jaka bura će postupno slabjeti. Temperatura će biti od 0 °C u Zagori do 9 °C na otocima.



Na jugu Hrvatske prevladavat će većinom oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom, a može biti i obilnije kiše. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, poslijepodne sjeverozapadnjak. Oko Ploča i sjevernije puhat će umjerena bura, pa koje pahulje snijega može biti i u dolini Neretve.

U ponedjeljak ujutro će na Jadranu biti hladnije, pa valja očekivati i mjestimice slab mraz. Zatim porast temperature. Prevladavat će sunčano, a puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. U utorak na južnom dijelu vjetar može biti i jak. Prema kraju tjedna povećava se vjerojatnost za jačanje juga i povremenu kišu, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:36